Kuplassa kultajahti

Nuorten jääkiekon MM-kisat ovat alkaneet varsin värikkäissä merkeissä Kanadassa. Pari päivää ennen kisoja keskusteltiin lentofarssista. IIHF järjesti Euroopan joukkueille lennot Kanadaan, mikä meni kaikkien mittapuiden mukaan pieleen ja pahasti.

Paluumatkat paremmin

Suomi, Ruotsi ja Venäjä matkustivat samalla koneella. Samoin tekivät Tsekki, Slovakia ja Itävalta. Tietysti on järkevää lennättää joukkueet samalla koneella, mutta ei, jos kone on lyhyen matkan työjuhta, eikä mannertenvälisille lennoille sopiva laajarunkokone.

Kaikkia matkatavaroita ei saatu mahtumaan koneeseen, turvavälejä ei voitu järjestää ja koneen piti tehdä matkalla kaksi välitankkausta. Paluumatkat on sentään hoidettu kaiken tämän jälkeen paljon paremmin.

Mestaruudet muistetaan

Suomi on voittanut kaksi pelaamaansa ottelua, mutta myönnettäköön etteivät pikkuleijonien otteet ole olleet kovinkaan vakuuttavia. Suomi tunnetusti pelaa paljon paremmin jatkosarjassa, kun panokset ovat korkeat. Tai siltä ainakin tuntuu. Tilastot ovat isoksi osaksi silmänlumetta.

Suomi on voittanut viidesti MM-kultaa nuorissa. Näistä voitoista on kolme tullut viimeiseen seitsemään vuoteen. Mutta, yllättävää kyllä, Suomi on viimeksi voittanut noiden kolmen kullan lisäksi mitalin viimeksi vuonna 2006. Pronssin. Mestaruudet tietysti muistetaan, joten muistellaan niitä.

Paluu tositoimiin

Liiga pääsi myös jälleen käyntiin muutaman viikon tauon jälkeen. Ottelut pelataan ilman yleisöä ja pelaajilla on oltava kokokasvosuojus. Otteluita ei kuitenkaan pelata kovin tiiviiseen tahtiin ja loppukauden ohjelmakin siirtyi myöhäisemmäksi.

Joukkueet eivät kauaa pysty ilman yleisöä pelaamaan, mutta TV-sopimuksen takia otteluita on pelattava. Sport hävisi kolmen viikon ottelutauon jälkeen Porin Ässille ja Ässien voittomaalikin syntyi viimeisellä sekunnilla. Karu paluu tositoimiin.