Kuningaskotka jatkaa lentoaan

Viisi olympiamitalia, joista neljä kultaista. Neljätoista MM-mitalia, joista kuusi kultaista. Kaksi kertaa valittu Suomessa vuoden urheilijaksi.

Legendaarisen kuningaskotkan, Matti Nykäsen maallinen lento päättyi yllättäen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

55-vuotiaana menehtyneestä Nykäsestä on riittänyt tarinoita koko Suomen kansalle. Nykänen oli koko Suomelle ihan vain Matti.

Päällimmäisenä Matista on nyt mielessä huikeat urheilusuoritukset. Tuulettaja muistaa parhaiten kuningaskotkan ensimmäisen maailmanmestaruuden. 18-vuotias pojankloppi pudotti Oslon hernerokkasumusta kauaksi muiden edelle.

Mestaruuden myötä Matista tuli julkkis. Kaikki mitä Matti teki kiinnosti, niin hyvässä kuin pahassa.

Vepsu liekeissä. Jalkapallon Veikkausliigan alkuun on vielä aikaa, mutta nyt luodaan asetelmia ensi kesälle.

Vaasan Palloseura on aloittanut Suomen cupin alkulohkonsa tyylillä. Vyöllä roikkuu vierasvoitto SJK:sta ja lauantaina kaatui Fennia-areenalla Kuopion Palloseura.

Valmentaja Petri Vuorisen ryhmä on aloittanut pelinsä tyylillä. Mukana on oman alueen nuoria poika, joiden itseluottamusta tällaiset voitot ruokkivat.

Mikä ilahduttavinta, niin maalivahtiongelmakin on ratkaistu jo helmikuussa. Vepsussa on käynyt viitisenkymmentä veskaria testissä, ja lopulta natsasi.

Saksassa syntynyt 26-vuotias maalivahti Martin Kompalla aloitti uransa Borussia Mönchengladbachin akatemiassa ja on sen jälkeen pelannut useissa saksalaisseuroissa. Kompallalla on vyöllään myös nuorten maaotteluita Puolan paidassa.

Alku on ainakin ollut hieno. SJK:ta vastaan kaveri otti kiinni rankun ja kuopiolaisia vastaan maali pysyi puhtaana. Ja osaa muuten pelata jalalla.

Veikkausliigassa miehen taidot punnitaan. Kausi alkaa vaasalaisten osalta 8. huhtikuuta kotiottelulla FC Interiä vastaan.