Kultajuhlat Prahassa

Salibandy ei ole Suomen ja Ruotsin ulkopuolella vielä suurta urheilullista menestystä saavuttanut. Laji leviää maailmalle hyvää tahtia, mutta kun puhutaan lajin suurmaista, on niitä vain kaksi.

Tänäkin vuonna MM-finaalissa kohtasivat Suomi ja Ruotsi.

Kisoja on pelattu kahden vuoden välein, vuodesta 1996 alkaen. Vain kaksi kertaa on Ruotsin finaalivastustajana ollut joku muu maa kuin Suomi. Sveitsi ja Tsekki kerran.

Tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa todella lähellä, että Ruotsi ei olisi selvinnyt finaaliin, mutta me suomalaiset saimme taas kaataa finaalissa Ruotsin, emmekä Sveitsiä. MM-tittelit ovat nyt Ruotsin eduksi 8-4.

Suomi on ollut parempi kahdesti perätysten, sekä neljästi kuudessa viimeisessä turnauksessa.

Maailmanmestarit Vaasaan. Maailman kärki on valitettavan tuttua. Suomi ja Ruotsi kärjessä, Sveitsi ja Tsekki yhtä selkeitä kakkosia. Tämän jälkeen tulee muutama muu Euroopan maa, ennen hyvin harvinaisia muun maailman joukkueita. Kanada sekä Australia ovat tekemässä hiljalleen nousua, mutta kestänee vielä kauan, että laji juurtuu maihin niin isolla tavalla, että maajoukkue pystyy haastamaan tosissaan ketään. Thaimaa, Singapore ja Japani olivat 16. maan turnauksessa ne muut Euroopan ulkopuoliset maat.

Ai niin, 10 tuoretta maailmanmestaria on todennäköisesti Vaasassa juuri ennen joulua, kun Tampereen Classic tulee pelaamaan Suomen Cupin puolivälieräottelunsa SB Paappoja vastaan.

Tappiosta voittoon. Vaasan Sport jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen. Joukkue on näyttänyt todellista taistelukykyä viimeisillä kierroksilla. Ensin kaatui vieraissa Liigan kovin kotijoukkue SaiPa, sitten haettiin pisteet HIFK:n petoluolasta.

Molemmilla kerroilla Sport oli pahasti tappiolla, mutta niin vain joukkue nousi ohi ja voittoon, vaikkakin molemmilla kerroilla jatkoajalla.

Nämäkin pisteet ovat lopuksi yhtä tärkeitä kuin ne kauden lopussa jaossa olevat pisteet. Helmikuussa on helppo surkutella joitakin kauden viimeisten otteluiden tuloksia, jos pudotuspelipaikka jää saavuttamatta, tai ei päästäkään suoraan kuuden joukkoon.

Silloin voi myös muistella näitäkin pisteitä, kun toivottavasti pudotuspeleihin päästään, ja toivottavasti sinne kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieräpaikkaan.

Matkaa on vielä paljon, kausi on puolivälissä, ja pisteitä on jaossa paljon. Toivotaan että Sportin vire jatkuu samanlaisena!