Kuka vuoden urheilijaksi?

Vuoden Urheilija valitaan tänäkin vuonna. Päätös oli aivan oikeutettu, vaikka koronan takia käytännössä kaikki arvokisat tältä vuodelta on peruttu, tai siirretty ensi vuodelle. Näin kävi etunenässä Olympialaisille ja jalkapallon EM-kisoille.

Tämä tuo mukanaan erittäin mielenkiiltoisia näkökohtia valintaan. Suomessa on aina yksilöurheilijat ollut näkyvimmässä valokeilassa, kun taas joukkueurheilijoita on aina vähätelty valinnoissa.

Lista on tältä osin varsin pahasti epätasapainossa. Jari Litmanen, Sami Hyypiä ja Teemu Pukki ovat ainoat joukkueurheilijat voittajien listalla, vaikka missään nimessä ei olisi vääryys ollut, jos voittoja olisi saanut esim. Jari Kurri, Teemu Selänne tai ehkä Lucas Hradecky omien huippukausiensa jälkeen.

Valintaan on onneksi vielä paljon aikaa, ja äänestysoikeutetut urheilutoimittajat ovat nyt poikkeuksellisen paikan edessä.

Uljas areena

Liigakausi alkaa jääkiekossa piakkoin. Sportin osakkeet ovat paremmat kuin pariin viime kauteen, sillä harjoitusottelut ovat sujuneet kohtalaisen hyvin, vaikka yhtään ottelua ei uudessa jäähallissa olekaan vielä pelattu.

Uljas areena tulee tosipaikan eteen 10.10., kun Sport avaa liigakautensa kotiotteluiden osalta. Hallissa tehdään vielä tuonkin jälkeen töitä, mutta pelikunnossa ollaan kauden alussa. Hallin rakentaminen on sujunut aikataulussa ja budjetissa, mikä on nykymaailmassa harvinaista.

Ehkä hallia ylläpitävää Kuntayhtymää ei pysty samalla tavalla rahastamaan, kuin perinteisiä kunnallisia rakennuskohteita? Hyvä niin.

Jatkuuko saaga?

Raskasta Joulua -konsertissa tapahtunut onnettomuus on saanut tuomionsa oikeudessa. Suurimmat syylliset olivat oikeutetusti ilmastointiputken virheellisesti kiinnittäneen yrityksen puolella, mutta myös jäähallin henkilökuntaan kuuluva taho sai sakkoja.

Maalaisjärjellä ajateltuna on outoa, että tuomio annettiin hallin henkilökunnan puolellekin, sillä vika ja syy olivat paikassa, mistä sen löytäminen oli mahdotonta ilmastointiputkien asennuksen jälkeen.

Tuomiossa on valitusoikeus olemassa, ja katsotaan jatkuuko tämä saaga vielä korkeammalla taholla.