Krista joutui pettymään

Ikaalisten ja Suomen naisten maastohiihdon ykköstykki Krista Pärmäkoski lähti voittamaan Tour de Skitä, mutta joutui pettymään.

Voiton nappasi suvereenisella esityksellään Norjan Ingvild Östberg ja toiseksi hiihti Venäjän Natalia Neprjajeva.

Pärmäkoski jäi kolmanneksi. Hän ehti ennen hyvin päättynyttä viimeistä osuuttaan arvostella kilpasisariaan, jotka olivat päättäneet jättää kisan väliin.

Tuntui, että Pärmäkoski oli omissa ajatuksissaan arvostanut Tour de Skin ellei vuoden päätahtumaksi, ainakin lähelle sitä.

Missä olivatkaan esim. Norjan ykköstähti Therese Johaug tai Ruotsin Charlotte Kalla ja Ebba Andersson. He olivat valinneet yksiselitteisesti kauden päätapahtumaksi helmikuussa pidettävät Seefeldin MM-kisat. Selvä valinta.

Viisas ratkaisu. Tuulettaja tietää, että tutkimusten mukaan useat Tourin läpikäyneet ovat alttiimpia sairauksille rasitusten jälkeen. Sitä eivät pois jääneet hiihtäjättäret halunneet kokea. He keskittyivät kotioloissaan. Viisasta MM-kisavuonna.

Vaikka Suomen maastohiihdon päävalmentaja Matti Haavisto, joka samalla on Pärmäkosken henkilökohtainen valmentaja, väittää, että kaikki on Pärmäkosken kohdalla kunnossa, Tuulettaja uskaltaa olla toista mieltä.

Toivottavasti jäljellä oleva aika ennen Seefeldiä riittää naisen kunnon nostamiseksi huippuunsa.

Ala-arvoinen esitys. Miesten ylivoimainen ykkönen oli Norjan sprintteritykki Johanne Kläbo. Viiden ensimmäisen joukossa oli kolme norjalaista.

Suomen kaikki kolme Tourin aloittaneet Matti Heikkinen, Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen keskeyttivät. Ala-arvoinen esitys.

Suomen miesten ykköstykki Iivo Niskanen kilpaili samanaikaisesti Skandinavia-cupissa Vuokatissa. Tuloksena voitto ja keskeytys. Mielenkiintoista nähdä, miten Niskasen tuloskunto kehittyy Seefeldin MM-kisoja ajatellen?

Suomen hiihtomenestys on tällä hetkellä Pärmäkosken ja Niskasen varassa.

Mestareita ja harrastajia. Sunnuntai oli tiedotusvälineissä yhtä ilotulitusta, kun Suomen pikkuleijonat voittivat Kanadassa pelatun kymmenen maan turnauksessa maailmanmestaruuden.

Tuulettaja on seurannut silmä tarkkana myös TV-lähetyksiä alppirinteiltä. Missä luuraavat vaasalaispojat Andrea Romar ja Samu Torsti? Kummankaan sijoitukset eivät ole yltäneet kolmenkympin joukkoon ja Torsti on viihtynyt huonosti baanalla kilpalaskujen aikana.

Tuulettajasta tuntuu, että pojat vain harrastavat alppihiihtoa. Sponsoreitakin löytyy. Nella Korpio naisten puolella on iloinen yllätys. Hän on sijoittunut kahdessa maailmancupin pujottelukisassa pisteille.