Kotivoitto lämmitti

Dirlandaa. Vaasan Palloseuran maalilaulu tuntui pitkästä aikaa kuultuna oikein hyvältä. Vepsun ensimmäinen kotipeli jalkapallon Ykkösessä päättyi 1-0-voittoon Myllykosken Pallosta. Edellisestä sarjapelivoitosta Elisa -stadionilla olikin jo lähes miesmuisti.

Kauden alkusaldo, tasapeli ja voitto näyttävät hyvältä. Mikä parasta, oma pää on pysynyt kuivana täydet 180 minuuttia.

Keskiviikkona kohdataan kotona Musan Salama ja lauantaina vastassa vieraspelissä on sarjäkärki AC Oulu. Tuossa ottelussa mitataan Palloseuran todellinen taso, sillä oululaiset ovat voittaneet kaikki kolme pelaamaansa ottelua.

Virallinen tavoite?

Kuinka korkealle raitapaitojen rahkeet ensimmäisellä kaudella Ykkösessä lopulta sitten riittävät? Seurajohto on asettanut tavoitteeksi nousun takaisin Veikkausliigaan.

Tarkempaa aikajanaa voi tuskin ennustaa, sillä seurajohdon mielestä nousu voi tapahtua yhdessä, kahdessa tai useammassa vuodessa.

Kapteeni Strandvall puolestaan julisti ennen kauden alkua, että haluaa revanssin viime vuodesta ja että joukkue nousee heti takaisin Veikkasuliigaaan. Liekö tuolla tarkoitus herätellä joukkue heti hurmokseen.

Pääasia kuitenkin, että Dirlandaa soi useasti kotipeleissä.

Maalihana kuivui

Englannin Valioliigan Norwichissa hurmiollisen syksyn pelannut Teemu Pukki on pakollisen koronatauon jälkeen vajonnut varjojen maille. Syyskaudella Pukki rokotti viisi maalia kuuteen ensimmäiseen peliin ja loppukaudesta osui vielä neljästi.

Tämän vuoden saldo on kaksi maalia tammikuussa, joista molemmat ovat tulleet rangaistuspotkuista. Sarjaa on pelaamatta kolme kierrosta, mutta Norwichin putoaminen on jo varmistunut. Kauden päättyessä on Pukki suurten ratkaisujen ääressä. Jatkaako Norwichissa vai hakeeko uutta seuraa Valioliigasta?

Tämä on tärkeä päätös myös ensimmäisiin EM-kisoihin valmistautuvalle Suomen maajoukkueelle. Varmaa on, että päävalmentaja Markku Kanerva tarvitsee maalinälkäisen Teemu Pukin.