Koti kullan kallis?

Vaasan Sportin paluuta kotihalliin saatiin odottaa kauan, mutta odotus ei ole ollut odotetun kaltainen. Kärppiä vastaa hyvä ottelu, pisteitä nolla.

Tapparaa vastaan yksi erinomainen erä, tappio rankkareilla, pisteitä yksi. Ilves sekä KooKoo pieksivät Sportin päästämättä maaliakaan.

Jotakin täytyi tehdä, ja Sport onneksi teki. Kaksi uutta hankintaa hyökkäyspäähän, joista molemmilta voidaan odottaa tehoja. Michael Keränen ja Mika Partanen ovat uudet Sport-pelurit, tosin Partasen karenssin takia hän debytoi vasta viikon kuluttua tätä kirjoitettaessa.

Molemmat ovat Liigassa pelanneet kohtalaisen kovilla tehoilla, joten piristystä voidaan hyökkäyspäähän odottaa.

Raskasjalkainen Sport

Nykyisellään Sportin joukkue on vaikuttanut todella raskasjalkaiselta, ja eritoten hyökkäyspään pistetehtailuun suunnitellut pelaajat ovat flopanneet pahasti.

Se näkyi eritoten kahdessa nollille hävityissä otteluissa, missä Sport luisteltiin jään rakoon. Sport valahti viimeisten tappion myötä sarjataulukon viimeiseksi.

Kun NHL-pelureita on ryhdytty kutsumaan takaisin työpaikoilleen, oli parasta kaapata kaksi kovaa sopimuksetonta pelaajaa nyt, kun viikon kuluttua heidät olisi saatettu nähdä muualla.

Suurteko

VIFK:n karsinta naisten jalkapalloliigaan näyttää olevan aikamoisessa vastamäessä, jos kauniisti haluaa asian mainita. JyPK paukutti sateisessa ja tuulisessa säässä voiton 0-6, joten Jyväskylässä on VIFK:n tehtävä aikamoinen suurteko, mikäli meinaa yhteismaalein nousta ensi kaudeksi sarjatasoa ylemmäs.

Ottelussa näki ison eron siinä, millä tasolla joukkueet ovat kautensa pelanneet. Pääsy karsintaan on kuitenkin hieno merkkipaalu, mutta siihen ei voi tyytyä.

Ensi kaudella on ainakin tiedossa se taso, mikä mahdollisessa karsinnassa vastaan tulee, ja jos nousu tulee, myös se millaista kyytiä on luvassa joka ilta ottelussa.