Korona sulkee kaiken

Tällä hetkellä ei ole urheilustakaan pahemmin kerrottavaa. Korona on päättänyt ennenaikaisesti käytännössä kaikki keskeneräiset urheilusarjat. Osa isoista sarjoista on vain tauolla, mutta miten pitkäksi mahtaa tauko venyä?

Mestaruuksia jää voittamatta, sarjatason vaihtoja jää tapahtumatta, eikä seurojen taloustilanteet näytä varmasti hyvältä seuraavaan pariin vuoteen.

Harjoitustilat ovat käytännössä kaikki myös suljettu, tai seuran ovat oma-aloitteisesti laittaneet yhteiset harjoitukset jäihin.

Koronaa on tavattu muutamilla ammattiurheilijoilla, joten on täysin oikein että nämä kaikkien tapahtumien ja areenoiden keskipisteenä olevat urheilijat ovat poissa kentiltä, mahdollisesti tahattomasti levittäen tautia uusiin kaupunkeihin ja maihin.

Vapaa-ajan täytettä

Urheilu on tietyllä tavalla yhteiskunnan hyvinvoinnin merkki. Urheilun puuttumisen huomaa vasta sitten, kun sitä oikeasti ei ole tarjolla, kuten nyt. Urheilutapahtumat ovat kansalle arvokasta vapaa-ajan täytettä.

Se on yksi suurimmista kansakuntia koskettavista tapahtumista, mitkä saavat isot massat kokemaan suuria tunteita, oli ne sitten hienoja voittoja tai katkeria tappioita. Urheilijat itsekin, oli taso mikä tahansa, elää sosiaalisten verkostojensa kautta vahvemmin omaa arkeaan.

Urheilun osaa yhteiskunnassa ei voi rahalla mitata, eikä sen merkitystä saa väheksyä. Urheilijat ovat maan tai kaupungin käyntikortteja. He ylpeänä edustavat omaa maataan tai kaupunkiaan, ja nyt juuri kukaan ei tätä pysty tekemään. He tarjoavat ikimuistoisia hetkiä meille penkkiurheilijoille.

Kun Korona on selätetty, alkaa uudelleenrakennus. Sarjat alkavat pyöriä hiljalleen, myöhässä tai lyhennettyinä kausina, mutta alkavat kuitenkin. Silloin tiedetään että maa alkaa nousemaan taas jaloilleen, kun urheilijat palaavat areenoilleen, ja katsojat katsomoihin.

Yhdessä olemme enemmän

Kehoitan kaikkia teitä ostamaan paikallisten urheiluseurojen kausikortteja. Kaupunkisi ja alueesi tarvitsee juuri sinua urheilukenttien laidalle, kun arki palaa maahamme.

Osta aina vaikka kahvi ja mokkaruutu kahviosta, osta seuran pipo tai paketti vessapaperia seuran talkoomyynnistä, käy rohkeasti tutustumassa uusiin lajeihin. Näin saamme omalta osaltamme palautettua arjen arkeemme ja tunnetta elämäämme nopeammin.

Kaupunki tarvitsee urheilua, ja urheilu tarvitsee meitä. Yhdessä olemme enemmän.

Terveys on tärkein, sitä ei voi koskaan ohittaa, joten huolehditaan itsemme ensin kuntoon. Urheilu on tässä mittakaavassa aina toissijainen asia.