Korona iskemässä urheilutapahtumiin

Maapallollamme jylläävä koronavirus jatkaa suojatoimista huolimatta etenemistään. Kiinan Wuhanista liikkeelle lähtenyt virus on tavoittanut myös oman lintukotomme. Viikonloppuun mennessä varmoja tautitapauksia Suomessa oli todettu kuusi. Karanteenissa on jo satoja kansalaisiamme.

Jo reilut kolmetuhatta ihmistä tappanut virus tulee näkymään myös tulevissa urheilutapahtumissa. Tähän mennessä on MM-tason kilpailu siirretty Thaimaassa ja Italiassakin pelattiin tyhjällä katsomolla Europeli, lisäksi siellä on jalkapallossa peruutettu täysiä sarjakierroksia.

Terveydellä ei leikitä

Vaikka asiantuntijat ovat arvioineet, että viruksen leviäminen pysähtyisi piakkoin, ovat urheiluviranomaiset varautuneet koronan leviämiseen epidemiaksi.

Ensimmäisenä vaakalaudalla ovat Sveitsissä 8.-24. toukokuuta pelattavat jääkiekon MM-kisat.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sveitsiläinen puheenjohtaja Rene Fasél on jo kommentoinut tilannetta. Kattojärjestö on merkannut ensimmäisen deadlinensa, se seuraa 15. maaliskuuta asti, mihin suuntaan pandemia kehittyy.

Huuhkajien unelma vaarassa

Kiekkokisojakin suurempi tapahtuma Euroopassa on jalkapallon EM-kisat, joissa Suomi on ensimmäistä kertaa mukana.

Tapahtuma järjestetään kahdessatoista kaupungissa ympäri Eurooppaa. Jalkapallofanit matkaavat joukkueensa perässä ristiin rastiin ja satojen tuhansien fanien liikehdintä altistaisi viruksen leviämisuhkaa melkoisesti.

Huuhkajat kohtaa ensin Tanskan Kööpenhaminassa ja sitten Venäjän ja Belgian Pietarissa. Lisäksi otteluita pelataan Bakussa, Lontoossa, Bukarestissa, Amsterdamissa, Glasgow’ssa, Bilbaossa, Dublinissa, Budapestissa ja Münchenissä.

EM-kisojen finaali pelataan 12. heinäkuuta Lontoossa.

Eri lajien kattojärjestöt eivät päätä, pelataanko turnaukset vai ei. Jalkapallon ja jääkiekon on lajeina noudatettava viranomaisten antamia ohjeita eri maissa.

Sport jumbona

Kotoinen kiekkoliigamme saadaan runkosarjan osalta päätökseen 14. maaliskuuta. Siihen se myös Vaasan Sportin osalta päättyy. Joukkue on viidentoista joukkueen sarjassa viimeisenä.

Oulussa muuten Kärppien toimitusjohtaja nosti viime viikolla otsikoihin ajatuksen, että suljettua kiekkoliigaa tulisi supistaa kolmella joukkueella.

Sulaa hulluutta. Keskustellaan ennemmin vaikka Jokereiden paluusta Liigaan.