Mamba sai kultajuhlansa

Oulun Kärppien kolmen voiton johto ei sulanut liigafinaaleissa, vaikka Tappara voittikin kaksi seuraavaa peliä. Ratkaisu tapahtui kuudennessa pelissä. Ottelussa tehtiin vain yksi maali, mutta se riitti. Onneksi olkoon puolen Suomen joukkue, Kärpät.

Erityiset onnittelut vielä päävalmentaja Mikko Mannerille, sillä vaasalaislähtöinen valkku teki ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan tempun, johon vain harva uskoi. Suomen mestaruuden lisäksi Kärpät dominoi jo runkosarjassakin.

Mestaruus yllätti. Oululaiset ovat taas aallonharjalla. Ennen kauden alkua Kärppiä veikkailtiin sijoille 6–10. Mikko Manner palautti kuitenkin uskon pohjoisen poikiin.

Mikkokin voidaan katsoa jo kärppäläiseksi, sillä takana oli ennen tätä kautta neljä vuotta apuvalmentajana. Ensin hän oli Lauri Marjamäen takana ja sen jälkeen Kärpissä flopanneen Kai Suikkasen aisaparina.

Seurajohto nosti rohkeasti Mannerin ykkösvalmentajaksi, ja päätöstä on nyt helppo kiitellä.

Oulussa voidaan odotella seuraaviakin kausia luottavaisina, sillä Kärpät käytti Mannerin sopimuksessa olleen option, ja samalla jatkoi sopimusta vielä vuodella.

Täten Mikko Manner jatkaa päävalmentajana Kärpissä kauteen 2020 asti.

Leijonavalmentajaksi? Mikko Manner, tai vaasalaisittain ihan vain Mamba, on tuonut valmentajatyöskentelyyn aivan uudenlaisen otteen.

Kärpät oli kuluvalla kaudella yhtenäinen, ja joukkueen ilmapiiri oli raikas. Valmentajasta kertoo paljon se, että moni pelaaja pelasi nyt uransa parhaan kiekkokauden.

Kärppien lisäksi Mamba on työskennellyt myös maajoukkueessa apuvalmentajana. Valmentajan työ on tuulista hommaa, mutta Mannerin pehmeä tapa johtaa, voi tulevaisuudessa kantaa aina leijonalaumamme päävalmentajaksi.

Pikkuleijonille kultaa. Suomalaisessa junnukiekkoilussa tehdään jotain oikein. Alle 18-vuotiaiden, eli 00-syntyneiden MM-turnaus pelattiin Venäjän Tsheljabinskissä. Pikkuleijonat kaatoivat trillerifinaalissa Yhdysvallat maalein 3–2.

Suomella on hieno saldo näistä pippaloista, sillä pikkuleijonat olivat jo neljättä kertaa peräkkäin alle 18-vuotiaiden MM-kisojen loppuottelussa. Tuloksena on kaksi maailmanmestaruutta ja kaksi hopeaa.

Johto suli. Vaasan Palloseura jatkoi veikkausliigakauttaan kotipelillä HJK:ta vastaan. Maalin verran olivat vaasalaiset huonompia. Puoliajan johto kääntyi toisella jatkolla tappioksi.

Peli oli jo kolmas putkeen, kun avauspuoliskolla hankittu johto suli. Maarianhamina- ja Ilves-pelit päättyivät tasuriin.

Valmennusjohto reagoi varmasti tilanteeseen. Eilisen perusteella voi veikata, että maalivahti ainakin vaihtuu seuraavaan peliin. Kulmapotkua ei voi imaista maaliin suoraan.

>>>>>>> Stashed changes