Kolmetoista peliä voitoitta

Vaasan Palloseura teki viime viikon kotipelissään kyseenalaista historiaa. Joukkueen viimeinen kotivoitto Elisa-stadionilla on yli vuoden takaa. Kaukana ovat ajat, jolloin Hietalahdesta oli vierasjoukkueen vaikea ottaa pisteitä.

Sarjataulukko on surkeaa katseltavaa. Kolmestatoista pelistä seitsemän tasuria ottanut VPS on toiseksi viimeisenä. Sarjajumbo KPV on hännillä tasapisteissä. Kokkolalaiset ovat sentään voittaneet yhden pelin.

Vaasassa on turha edes haaveilla ylemmästä loppusarjasta. Nyt taistellaan kaikin keinoin sarjapaikan puolesta.

Jumboderby voitettava

Vaasan Palloseuran seuraavat pelit ovat vieraspelejä kahtena perättäisenä lauantaina. Pohjanmaan derbyissä kohdataan KPV ja viikon päästä SJK. Noista peleistä ainakin KPV-ottelu tulee olemaan joukkueen tahtotilan todellinen mittari. Tuota peliä ei saa hävitä.

Palloseuran päävalmentajalla Petri Vuorisella on raitapaidoissa pitkä historia. Vuorinen nousi seuran päävalmentajaksi kesäkuussa 2015, kun Olli Huttunen sai potkut. Vuorinen oli sitä ennen toiminut pätkätöissä päävalkkuna vuosina 2009 ja 2011. Noissa tapauksissa päävalmentaja oli eronnut ja apuvalmentaja Vuorinen nousi hätiin.

Seuran hallituksessa on varmasti keskusteltu mikä on Petri Vuorisen asema ja missä tapauksessa vihelletään peli poikki. Jumboderby voi kääntää tilanteen suuntaan tai toiseen. JVG:n laulun hokemat ”häviöst sä voit olla työtön” tai ”nyt me lähdetään voitolla yöhön” osuvat asian ytimeen.

Veikkausliigan päävastustajaksi noussut KPV on jo kuluvalla kaudella vaihtanut päävalmentajaa kuten ovat myös HJK ja RoPS. Valmentajan vaihdos on toisinaan hätiköity ratkaisu, mutta joskus sillä voi saada kaivattuakin tulosta aikaan. Taloudellisestikin on helpompaa vaihtaa valmentaja kuin koko joukkue.

Ruotsi pelaa mitaleista

YLE on näyttänyt kesäkuun ajan naisten jalkapallon MM-kisoja Ranskasta. Alkulohkoissa ottivat hieman silmään videotuomiot, jotka tekivät päätuomarista sätkynuken. Tuomion tarkistusten myötä lisäaika venyi helposti kymmeneenkin minuuttiin, kun käsivirheet ja paitsiot otettiin kiinni.

Kisat ovat edenneet välierävaiheeseen. Tiistaina kohtasivat Englanti ja Yhdysvallat. Toinen finalisti haetaan ottelusta Ruotsi - Hollanti. Peukut Ruotsille. Pudottivat muuten kestomenestyjä Saksan jatkosta.