Klubi juhli kabinetissa

Sovitaan, ettei tässä mainita tämän jälkeen kertaakaan sanaa Korona. Pysytään urheilussa.

Jalkapallossa pelattiin kautta aikojen eriskummallisin sarjakausi, vaikka mukaan lasketaan sotavuodetkin.

Veikkausliiga loppuu viime viikon kabinettipäätöksellä kahden runkosarjakierroksen tullessa keskiviikkona päätökseen. Ylempi ja alempi loppusarja jätetään pelaamatta, ja lopulliset sarjasijoitukset määräytyvät runkosarjan sijoituksen perusteella.

Mestaruus ei mene outoon osoitteeseen, sillä Helsingin Jalkapalloklubi on kuuden pinnan johdossa ennen viimeistä peliään. Mestaruus on Klubi seurahistorian 30. Edellinen mestaruus tuli vuonna 2018.

Vepsun viimeinen

Vaasan Palloseurakin päättää kautensa keskiviikkona. Hietalahdessa on taas häkki täynnä, kun joka katsomolohkolle otetaan yksi katsoja. Palloseuralle KTP -peli on merkityksetön, mutta vastustaja pelaa vielä sarjan kakkospaikasta.

Sport aloittaa

Jääkiekon Liigassa pelaava Vaasan Sport on pelannut sarjan yhdeksän ensimmäistä peliään vieraissa. Näillä näkymin kotiottelut uudistuneessa Kuparisaaren jäähallissa alkaisivat 13. marraskuuta. Vai alkavatko?

Tilanteet ja käänteet muuttuvat yhteiskunnan vallitsevassa tilassa nopeasti. Toivotaan, että Kärpät pelaavat tuolloin Vaasassa. Sportille on muuten yhdeksän päivän aikana tiedossa peräti viisi kotipeliä.

Leijonat kuplassa

Paljon parranpärinää jo ennakkoon aiheuttanut Leijonien isännöimä EHT -turnaus pelataan torstaista alkaen Helsingin Hartwall Arenalla. Suomen jääkiekkoliitto sai turnauksen järjestämiseen poikkeusluvan.

Suomen lisäksi turnauksessa ovat mukana entiseen tapaan Ruotsin, Tshekin ja Venäjän maajoukkueet. Kaikki joukkueet eristetään turnauksen ajaksi nk. kuplaan, josta ei ulos livetä.

Suomen otteluihin otetaan viranomaisten poikkeusluvalla 4 500 katsojaa, muut pelit vedetään ilman yleisöä.

Miehistöt turnaukseen on nimetty, ja sen perusteella voi kysyä ketä tämä oikein palvelee?

Pahin skenaario lienee, että turnauksen ”tartuntaosumia” tulee kansalliseen Liigaamme asti, sillä Leijonalauma on koottu pelkästään liigapelaajista.

Pysykää terveinä.