Kilpakentillä joulutauko

Joulunalusviikko antaa urheilijoille hetken aikaa ajatella muutakin kuin taistelua kullasta ja kunniasta, mutta tapaninpäivänä taas jatketaan.

Viikonloppu oli kuitenkin vielä hektinen. Hiihtorintamalla kisattiin Ranskassa, mutta ohjelmaa jouduttiin typistämään lumen puutteen vuoksi, eikä mainittavaa menestystä meikäläisille suotu.

Ainoastaan Heikkisen Matti pysyi jotenkin kärjen tahdissa ja naisten kympillä Laura Mononen oli parhaana kymmenes.

Tuulettajaa jäi surettamaan Anne Kyllösen taaperrus. Mitä kainuulaiselle kestomenestyjälle on tapahtunut? Ainakin vuodenvaihteen Tour de Ski pitäisi nyt jättää väliin.

Kauden päätavoitteenahan Kyllösellä on tietysti helmikuussa alkavat Lahden MM-kisat.

Se ammunta. Ampumahiihdon maailmancupissa kisattiin Tshekin Nove Mestossa. Taas nähtiin, että ampumahiihto vetää paikalle kymmeniä tuhansia katsojia.

Kaisa Mäkäräiselle kisa oli kaksijakoinen. Hiihto kulkee, mutta ammunnassa tulee peltiosumia. Cupin kokonaiskilpailussa Kaisa on kuitenkin toisena.

Tuulettaja ilahtui takaa-ajokisassa Mari Laukkasen suorituksesta. Mari on hiihtäjänä erinomainen, mutta se ammunta. Mari nähdään varmuudella myös Lahden ”sileän” MM-kisojen sprinttimatkalla.

Joko periksi. Vaasalaislähtöinen alppinisti Andreas Romar oli Italian Val Gardenan maailmancupin syöksylaskussa 54:s. Takana oli lähes vuoden tauko polvivamman takia.

Pääsy takaisin maailman huipun tuntumaan vaatii Romarilta työtä ja tuskaa. Laskija sen parhaiten tietää. Olisiko kuitenkin jo viisasta antaa periksi? Kärki kun viilettää turhan kaukana.

Hyvä idea. Leijonajoukkueessa oli mukava nähdä vaasalaisväriä. Paikallisia tiedotusvälineitä kiinnosti eritoten se, että Tshekkiä vastaan pelatussa ottelussa kaikki kolme saivat syöttöpisteen.

Tampereen Ilves teki oivan vedon, kun se vei kaksi kotiotteluaan ulkoilmaan. Tampereen paikalliskamppailua seurasi peräti 11 000 katselijaa ja Ilveksen ja HIFK:n ottelussa katsojia oli 8 500.

Jääkiekkoliigan runkosarjan 60 ottelusta on takana nyt runsaat puolet ja ottelut jatkuvat Tapaninpäivänä.

Joulurauhaa kaikille!