Kiekkomuisteloita osa 2

Viime viikon lehdessä ei vielä ollut tiedossa Suomen nuorten MM-pronssiottelun tulosta. Nyt se on ollut tiedossa jo viikon ajan, ja pronssiahan sieltä kisoista tuli.

Suomi pelasi taas yksilöitään parempaa jääkiekkoa, ja se on tullut joukkueelle jos toisellekin tutuksi vuosien saatossa.

Mitaliseremoniat olivat tänä vuonna erilaiset. Koska delegaattia ei jäälle päästetty, joukkue jakoi mitalit itselleen. Joukkueen kapteeni Anton Lundell jakoi joukkueenjohtajan kanssa pronssit joukkueen kaulaan. Hienon näköinen tapahtuma, mille tavallaan toivoisi jatkoakin.

Liuta ottelusiirtoja

Liiga saatiin myös pitkästä aikaa kunnolla käyntiin. Sport pelasi kaksi ottelua viime viikolla, ja otti molemmista kaksi pistettä varsinaisen peliajan jälkeen voittolaukauksilla. Tämä viikko on sitten todellinen testi hyvässä vireessä olevalle Sportille. Kolme ottelua tien päällä neljään päivään.

Tätä lukiessanne on tiistain ottelu KalPaa vastaan Kuopiossa pelattu, ja edessä on vielä ottelut torstaina Pelicansia vastaan ja perjantaina KooKoon vieraana.

Veikkaan, että vedonlyöntikertoimet ovat aika tavalla Sportia vastaan, etenkin perjantain ottelussa. Matkustaminen ja hotelliyöt eivät ole palautumiselle kovin ihanteellinen tilanne näin tiiviissä tahdissa.

Kuun lopussa Sport pelaa taas enemmän kotihallissaan, ja tietysti toivotaan, että rajoitteita höllätään ja yleisöä pääsee taas otteluihin.

Vastapainona taas on tehty liuta ottelusiirtoja tälle kaudelle. Tässä tulee kovin kiireinen kevät, jos meinataan kaikki 60 runkosarjaottelua per joukkue saada pelattua.

Onneksi tälle kaudelle Liiga teki sääntömuutoksen, missä kauden jäädessä lyhyeksi, ratkaistaan sarjataulukko joukkueiden pistekeskiarvon perusteella.

Rapakon takana hegemoniaa

NHL aloittaa myös kautensa piakkoin. Taalaliigassa ottelumäärä on tavallisuudesta poikkeava, samoin lohkojaot. Yksi neljästä lohkosta on pelkästään kanadalaisjoukkueista koottu.

Matkustamista yritetään vähentää, ja tämä tietysti lisää paikallisten hegemoniaotteluiden määrää. Mielenkiintoiset ajat edessä rapakon takana.