Kausi päättyi pronssijuhliin

Kuparisaaren jääkausi päättyi riemukkaisiin mitalijuhliin. Vaikka Sportin edustusjoukkue lopetti kautensa runkosarjaan, seuran A-juniorit menivät päätyyn asti. Siis pronssipäätyyn.

Loppuminuutin standing ovationit olivat paikallaan. Onnittelut kaikille!

Viimeisessä matsissa kaatui Pelicans numeroin 2-0. Joackim Ahrnerin ensimmäisessä erässä tekemä maali näytti ottelulle suunnan. Se jäi lopulta voittomaaliksi. Ratkaisevana niittinä Tuukka Lundell vippasi ottelun loppuhetkillä kiekon alivoimalla tyhjiin. Hetkeä ennen oli Pelicansin myllytyksessä kiekko kilahtanut Sportin ylärimaan.

Kolmas mitali

Mestaruusmitalit ovat kiertäneet vaasalaisia kauan. Edelliset kaksi, ja samalla ainoat ovat vuosikymmenien takaa.

Tämän kevään momentum on käytettävä paremmin ja mitalijatkumoa on saatava. Nostetta seuran A-junnuihin on saatava lisää. Vaasan pitää olla paikka, johon lahjakkaat juniorit haluavat kehittymään.

Junioriporukan kirkkaimmat tähdet, U-20 maajoukkueen Haarala ja Erholtz sekä Heikkinen, Ylitalo ja Lehtimäki saivat menestyksen myötä liigasopimukset Vaasan Sportiin. Aika poikkeuksellinen tilanne Sportilla, että näin monta pelaajaa pystytään nostamaan liigarinkiin.

Se on pojat nyt omissa käsissä ja jaloissa kuinka pitkälle rahkeet riittävät. Mahdollisuus on annettu.

Pilkkihaalareille käyttöä

Jalkapallon Veikkausliigakin pyörähti viikonvaihteessa käyntiin. Vaasan Palloseuran otteluohjelmaa on arvosteltu jo etukäteen. Maanantaille jätetty kausiavaus pelattiin katastrofaalisessa säässä. Sää nollassa, räntää taivaalta lähes vaakana. Kukahan hoksaa ensimmäisenä lisätä fanituotteisiin pilkkihaalarit?

Yleisömäärässä keliolosuhteet näkyi varmasti, sillä kausiavausta seurasi ainoastaan 1099 katselijaa. KPV veti omaan avaukseen kierroksen pohjat, 879 katsojaa. Sarjanousija tosin joutuu pelaamaan kotipelinsä evakossa Seinäjoella.

Itse pelissä Vepsu oli koko ajan altavastaajana. Tasapeliäkin tarjottiin, mutta kaksi maalia tehnyt Valencic oli pitelemätön. Varsinkin ottelun viime minuuttien tahtomaali oli näyte voitontahdosta. Kaverissa on ainesta sarjan maalikuninkaaksi asti.

Voittosaraketta pyritään avaamaan sunnuntaina, kun Tampereella kohdataan Ilves. Helppoa se ei ole. Seuraavat kotipelit ovat Pohjanmaan derbyjä, joista pinnat on otettava. Hietalahteen saapuu ensin KPV ja sitten SJK.

Oman kylän poikia

Ilahduttavaa niin Sportilla kuin Vepsullakin on oman kylän poikien nouseminen edustusjoukkueeseen. Kiekkopojat Santeri Haaralan johdolla kokeilevat siipiään jo maajoukkuetasolla.

Sama suunta on nähtävissä myös Vepsun toiminnassa. Kauden avausmaalin ja samalla ensimmäisen liigamaalinsa viimeisteli seuran juniorijoukkueet läpi käynyt Momodou Sarr.