Katsomot odottavat

Lauantai on tietyllä tavalla uuden ajan ensimmäinen päivä. Silloin on vaasalaisen urheilun ensimmäinen todellinen merkkipaalu, korona-ajan jälkeisen arjen ensimmäinen iso ottelutapahtuma.

Vepsu pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Ykkösessä, kun perinteikäs MYPA saapuu Hietalahteen. Vaikka sarjataso on vaihtunut Veikkausliigasta Ykköseen, penkit Hietalahdessa tulevat täyttymään ainakin kohtalaisen hyvin. Säätila tietysti Suomessa vaikuttaa aina katsojamääriin, joten toivotaan lauantaille aurinkoista säätä.

Ensimmäinen kosketus

Perinteinen Vaasan Football Cup pelattiin myös menneenä viikonloppuna. Tapahtuma oli paljon aiempaa pienempi, mutta kentät olivat täynnä nuoria jalkapalloilijoita Pohjanmaan alueelta.

Edelleen jaksan ihmetellä sitä, miksi tapahtuma on ensisijaisesti ruotsinkielinen? Kyltit ovat ensin ruotsiksi, sosiaalisessa mediassa on uutiset, jutut ensin ruotsiksi ja niin edelleen.

Tapahtuma mainostaa Vaasaa koko maalle ja on varmasti monille ensimmäinen kosketus Vaasaan. Kun kosketus on vahvasti ruotsinkielinen, se ei toimi kaupungin markkinointina kovinkaan vahvasti.

Kahdeksan kisan kalenteri

Valtteri Bottas näyttää jatkavat suomalaisten F1-kuljettajien kovaa sarjaa, aloittaen kautensa voitolla. Tämä kausi on todella erilainen aikaisempiin kausiin verrattuna, joten jokainen piste on kauden päätyttyä todella arvokas.

Bottaksella on nyt voittaja-auto alla, joten kuullaanko kauden jälkeen jälleen Maamme-laulu mestaruuden merkiksi? Itse oletan, että näin tulee tapahtumaan. Tällä hetkellä kalenterissa on kahdeksan kilpailua kuudella eri radalla. Tuo määrä riittää tekemään sarjakaudesta virallisen mestaruuden arvoisen kauden.

Seitsemän kisaa on peruttu, neljä kisaa on siirretty tulevaisuuteen ja vielä niiden tilanne on edelleen avoin. Viisi kisaa odottaa syksymmällä koronatilanteen kehittymistä. Kahdeksan kisan kalenteri voi vielä siis venyä tuplamäärään.

Areena aikataulussa

Vaasan Sport hankki todella kovan pelaajan alakertaansa. Kanadalainen Stuart Percy aloittaa sopimuksensa kahden kuukauden koeajalla, mikä on varsin fiksu veto.

Loukkaantumisista pahasti kärsinyt pelimies on alkujaan ykköskierroksen varaus NHL:ään. Se kertoo kovasta potentiaalista, eikä mies ole lainkaan huonosti pelannut alasarjoissa. Toivotaan että hankinta olisi onnistunut, sillä Sportin pakisto ei alkavalla kaudella ole mikään tähtisikermä.

Hyviä uutisia on myös se, että Vaasa Areenan rakennusaikataulu on pysynyt aikataulussa ja budjetissa, ja lokakuussa saadaan uusi halli korkata aikataulussaan.