Kaatumisia luvassa?

Koronan pitkittyessä ja rokotusten ollessa Suomessa vieläkin täysin alkutekijöissä, on korona alkanut tosissaan vaikuttamaan urheiluseurojen talouteen.

En voi kuin ihmetellä, miten päämäärättömästi on rajoituksia pakotettu eri toiminnan aloihin. Jääkiekko yleisötapahtumana on rajattu hyvin tiukasti viranomaisten toimesta.

Katsomossa ei saa olla väkeä, mutta sääntöä kierretään tuomalla maksavia katsojia hallin ravintoloihin ja aitioihin. Tämä toimintatapa ei ole seuroja vastaan mikään syytös, vaan viranomaisia kohtaan.

Alkukaudesta katsomoissa sai istua väljästi, maskit kasvoilla, ja hallissa ei saanut kulkea kuin tiettyihin paikkoihin. Nyt se on kielletty, mutta ravintolatoiminta on sallittua tavallista pienemmillä väkimäärillä.

Ilman turvavälejä, ilman maskeja, kaikki vapaasti kulkien samassa tilassa. Alkukaudesta jääkiekko-otteluihin ei ollut yhdistetty kuin pari altistumista, mutta ei juurikaan tartuntoja.

”Musta lista”

Monet seurat ovat lomauttaneet henkilökuntaansa ja pienentäneet palkkojaan, mutta ilman yleisötuloja ei mikään säästökeino tule olemaan pitkäkestoinen.

Uutiset kertoivat monen Liigaseuran olevan isoissa ongelmissa, ja peräti kuusi seuraa on listattu ”mustalle listalle,” mikä tässä tilanteessa tarkoittaisi konkurssia ja toiminnan lopettamista.

Mestiksessä tilanne on vielä pahempi, sillä siellä ei ole tukena tv-sopimuksia. Toisaalta Mestis on ollut tauolla jo pidemmän aikaa.

Ironiaa

Kesän Olympialaisten ja jalkapallon EM-kisojenkin kohtalo on vielä avoinna. Aikaa on vielä puolisen vuotta, mutta päätökset järjestämisestä tulee nostaa esille varsin nopeasti.

Olisihan se ironista, että Suomen selvittäessä ensi kertaa tiensä jalkapallon arvokisoihin, kisat perutaan.

VPS hulinaa

VPS on onneksi pistänyt kunnolla hulinaksi. Koko talven ajan on saatu lukea positiivisia pelaajauutisia, ja ensi kesä raidan seuraajille näyttää olevan hyvinkin lupauksia herättävä.