Jukolan viesti

Olipa mahtava tapahtuma viikonvaihteessa Kangasalla. Runsaat 20 000 suunnistajaa lähes 4 000 joukkueen voimin kirmasi erinomaisissa olosuhteissa.

Venlat aloittivat lauantaina iltapäivällä ja miesten Jukolan startti tapahtui tuntia ennen puolta yötä. Katsojia riitti ihan tungokseen asti. Hienoa, että Yle uhrasi melkoisen tuntimäärän tähän suunnistuksen suurtapahtumaan.

Aina ei voi voittaa

Mutta niinhän siinä kävi, että naisten ja miesten voitot menivät tällä kertaa ulkomaille. Norjalaiset hallitsivat naisten viestiä ja miesten voitto meni naapurimaahan.

Tuulettajalle oli suuri pettymys, että yksi ennakkosuosikeista eli Tampereen Pyrintö jätettiin molemmissa sarjoissa kolmanneksi. Venlojen kohdalla kävi nimittäin niin, että Pyrinnön avausosuuden suunnistaja jäi heti kärjestä runsaat viisi minuuttia.

Olisi mielenkiintoista nähdä, millaiset jäljet polkuineen lähes 20 000 suunnistajaa jätti Kangasalan maastoon. Oli hienoa, että kisa-alue saatiin käyttöön yksityisiltä maanomistajilta.

Julkisuuden pauhua

Yle palvelee myös naisfutista rakastavaa yleisöä kuukauden ajan lähettämällä Ranskassa pelattavat naisten MM-ottelut.

Mielenkiintoisia pelejä ja hienoja suorituksia on jo nähty. Kisoissa kaksikymmentäneljä maailman parasta joukkuetta näyttää taitojaan, mutta Suomi ei tähän joukkoon mahdu.

Tuulettajaa on hymyilyttänyt julkisuuden pauhu, jota miesten maajoukkue Huuhkajat on saanut kahden voitetun ottelun jälkeen. Joukkue taistelee paikasta EM-kisoihin ja on karsintalohkossaan toisena. Neljä ottelua on vielä pelaamatta.

Totuus on kuitenkin se, että Suomi on FIFA:n rankingissa vasta sijalla 56 ja edellä ovat muun muassa muut Pohjoismaat. MM-kisoihin Suomella ei ole mitään asiaa – tai on sittenkin, jos kisoihin pääsisi 48 maata.

Mielenkiintoista on myös nähdä, miten Teemu Pukki tekee maaleja Englannin pääsarjassa. Kakkossarjassa maaleja tuli reippaasti ja kahdessa viimeisessä maaottelussa peräti kolme.

Talous kuralla

Veikkausliiga jatkui maanantaina maaottelutauon jälkeen. VPS:n talous on kuralla ja nyt odotetaan suuren yleisön kansoittavan kotiottelut, joita on elokuun loppuun mennessä enää kuusi.

Kova oli yritys, mutta turpaan tuli – taas. KuPS meni johtoon 2–0 ja silloin jo osa yleisöstä päätti lähteä kotiin. Vaikea on VPS:n tilanne, kun ei ole rahaa, ei voittoa, ei oikein yleisöäkään.