Josko keväällä, Sport?

Hiljalleen kun kautta viedään eteenpäin, on Sportin pelaaminen muuttunut paljon tasapainoisemmaksi. Uusia pelaajia on tullut kauden aikana, pelitapa on selkeästi iskostunut pelaajien selkärankaan, ja tasaisuus on ollut illasta toiseen joukkueen identiteettinä.

Tietysti ihan kaikkeen ei voi olla tyytyväinen, eikä urheilussa pidäkään. Maalinteko on edelleen vaikeaa, ja Sport on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja.

Tietysti kun maaleja ei kovin paljoa Sportin maaliinkaan tehdä, onhan sekin tie menestykseen. Mutta jos joka ottelussa saisi tehtyä yhden maalin enemmän, se helpottaisi pisteiden hankintaa yllättävän paljon. Sen toteamiseen ei tarvitse olla meedio.

Sport on kuitenkin pudotuspeliviivan tuntumassa, ja sen otteet ovat hyviä. Kokenut ja hyvin puolustava joukkue, kokeneen valmentajan johtamana on etenkin pudotuspeleissä tärkeä asia.

Sinne pudotuspeleihin pitää kuitenkin selvitä. Olisi seuran uskottavuuden kannalta iso asia, jos kausi jatkuisi vielä 13.4. jälkeenkin.

Raidan mahti

Samalla viikolla potkaistaan käyntiin myös jalkapallon Ykkönen. Vepsu on näyttänyt alkukauden Cup-otteluissa todella hyviä otteita. RoPS kaatui vieraissa 0-3, ja myös Jaro sai tuntea Raidan mahdin 1-3 tappion merkeissä.

Molemmat joukkueista on vastassa tällä kaudella myös Ykkösessä.

Jalkapallosta puheeollen, Helmarit selvittivät tiensä taas EM-kisoihin. Viimeisen hetken maali Portugalia vastaan varmisti paikan kisoihin.

Karsinnoissa on nähty monia kovia juttuja, kuten Sällströmin maali Portugalia vastaan, mutta kukapa voisi unohtaa Amanda Rantasen maalia Skotlantia vastaan. Sekin viimeisellä minuutilla. Pallo maalivahdin torjunnasta omaan naamaan ja siitä maaliin. Onneakin on tarvittu.

Viime kesän kovin

Nyt vielä pitäisi odotella sitä viime kesän kovinta jalkapallotapahtumaa, miesten EM-kisoja. Niihinkään ei ole aikaa kuin nelisen kuukautta.