Joko nyt VPS?

Jalkapallon kotoiset sarjat ovat pyörähtämässä käyntiin. Veikkausliiga otti jo varaslähdön ja Ykkösen sarjakausi vihelletään alkuun 5. toukokuuta. Mukana kahdentoista joukkueen sarjassa on myös kaupunkimme ylpeys, Vaasan Palloseura.

Vepsun lisäksi sarjassa pelaavat Ekenäs Idrottsförening, Pietarsaaren Jaro, Klubi 04, IF Gnistan, Joensuun Jippo, KPV:n juniorit, Mikkelin Palloilijat, Musan Salama, Pallokerho-35 sekä Rovaniemen Palloseura ja Turun Palloseura.

Jukka Karjalaisen valmentama VPS aloittaa tosipelit TPS:n vieraana. 12. toukokuuta on ensimmäisen kotipelin vuoro, kun Elisalle vastustajaksi saapuu IF Gnistan.

Loukkantumiset heti alkuun

VPS on pelannut harjoituspelit vaihtelevalla menestyksellä, ja näyttää, että päävalmentaja Jukka Karjalainen on heti innokkaimpien fanien hampaissa. Viimeinen harjoituspeli, jossa SJK Akatemia kaatui 4-0 lukemin, antoi uskoa tulevaan. Raita pelaa vielä yhden harjoituspelin ennen kausiavaustaan Turussa.

Seuran uusista pelaajista kauteen valmistavissa harjoitusotteluissa on loistanut ja useita maaleja paukutellut Kokkolasta tullut Aleksi Pahkasalo. Hän on pienen leikkausoperaation takia ainakin ensimmäisen kuukauden sivussa.

Sairastupa on muutenkin täynnä, sillä seitsemän pelaajaa potee jotakin vaivaa. Saikulla on myös nimekäs paluumuuttaja Joonas Vahtera.

Kaksinkertainen runkosarja

Ykkönen pelataan kahdentoista joukkueen kaksinkertaisena sarja, jonka päätteeksi kuusi parasta pelaavat ylemmän ja kuusi viimeistä alemman loppusarjan. Jatkosarjoissa jäävät runkosarjan pisteet ja maalierot voimaan. Jatkosarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2022.

Myös toinen paikka aurinkoon on tarjolla karsintapelien kautta. Jatkosarjan kolmas ja neljäs pelaavat yksittäisen ottelun, jonka voittaja kohtaa sarjassa toiseksi sijoittuneen joukkueen. Tämän otteluparin voittaja pelaa noususta Veikkausliigan toiseksi viimeisen kanssa. Ykkönen on raaka sarja, sillä kolme viimeistä joukkuetta putoaa Kakkoseen.

Pitkä kaava, mutta nyt jos koskaan Vaasan Palloseura sopisi nähdä noissa nousupeleissä, jos ei sarjaa suoraan voita. Toivoa sopii myös, että yleinen tautitilanne hellittää ja pääsemme täyttämään katsomot.