Jalkapalloilua tuutin täydeltä

Naisten futiksen MM-kisojen loppuhuipentuma nähtiin sunnuntaina, kun parin vuoden takainen Euroopan mestari Hollanti kohtasi maailmanmestari USA:n. Ruotsi kirkasti jo lauantaina kilpeään ja otti ansaitusti pronssimitalit Englannin nenän edestä. Hieno suoritus naapurimaamme naisilta. Suomella on vielä pitkä matka vastaavaan tulokseen.

Trumpin ”ystävä” Megan Rapinoe oli jälleen finaalissa avauskokoonpanossa ja toi vahvuutta voimakkaaseen jenkittärien joukkueeseen. Hän laukoi rankusta USA:n voittomaalin. Rapionoe on nyt olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari. On mielenkiintoista nähdä, saako hän joukkueineen kutsun Trumpin vieraaksi Valkoiseen taloon.

Eksoottiset lajit

Seinäjoella pelattiin viime viikonvaihteessa viisi Itä-Länsi-ottelua. B- ja A-poikien otteluissa voitot menivät itään, mutta tyttöjen, naisten ja miesten koitoksissa länsi oli parempi.

Tuulettajaa ihmetytti, kun naisten kentän parhaana palkittiin Lapuan Virkiän Janette Lepistö ja miesten kentän parhaana Vimpelin Vedon Perttu Ruuska. Kumpikin pelasi vain sisäpelivuorot eikä heidän taitojaan nähty ulkopelissä. Harvemmin pallopeleissä vain puolet ottelusta pelannut valitaan kentän parhaaksi. Kansallispelissämme sekin on mahdollista.

Eri urheilumuotojen täyttämä SM-viikko kokosi Vantaalle tuhansia kilpailijoita. Joukossa oli tuttujakin lajeja, kuten biljardi, padel, kortteliajo ja kriketti, mutta osa lajeista oli varsin eksoottisia. Mitä sanotte kanoottipoolosta, rollerderbystä, rantavesipallosta tai speedboltista? SM-viikko pidettiin ensimmäistä kertaa Tampereella kolme vuotta sitten, ja ensi suvena isäntäkaupunkina on Joensuu.

Putoajan paikalla

Wasa Football Cup kokosi Vaasan viheriöille nelisentuhatta 6-15-vuotiasta tyttöä ja poikaa, jotka nauttivat mukavasta kesäsäästä. Joukkueita oli kolmisensataa, kun niitä kolmisenkymmentä vuotta sitten ensimmäisenä kesänä oli vain 115. Cupiin osallistui 74 seuraa Suomesta, yhdeksän Ruotsista ja liettualaisväriäkin nähtiin kaupungissa. Tänä suvena ei kuitenkaan jostain syystä kirmattu Vaasan torilla.

Miesten jalkapalloliigassa karsijan paikalla on nyt KPV ja suoran putoajan paikalle on vajonnut VPS. Kauden aikana valmentajia ovat vaihtaneet ainakin KPV, HJK ja Rovaniemen Palloseura. Vaikka otteluja on vielä runsaasti, myös vaasalaisjoukkueen pitää tehdä jotain kurjimuksesta nousemiseksi.

Ja niin se tekikin. Petri Vuorinen väistyy VPS:n päävalmentajan tehtävästä ja vetovastuun ottaa Christian Sund. Valmentajan vaihdolla saattaa ainakin seitsemän tasapeliottelun ja seitsemän tappion putki katketa.