Jalkapallohuumaa

Kolme peliä päivässä ja kesäloma. Jalkapallon MM-kisat ovat penkkiurheilijan kulta-aikaa. Hienoa, että pelit pelataan Venäjällä, niin otteluiden alkamisajankohdat ovat inhimilliset. Yöt voi vaikka nukkua.

MM-jalkapallossa on pelattu hienoja matseja. Suosikeista Saksa ja Argentiina ovat räpeltäneet. Kaksi ottelua pelanneet Belgia ja Englanti ovat otteillaan nousseet suosikkien joukkoon. Maalipörssiä johtaakin Englannin Harry Kane ennen Belgian Romelu Lukakua.

Ei viitsi toistaa sitä fraasia kokonaan, mutta kyllä se mielessä kävi, kun Saksa nousi jatkoajan viimeisillä sekunneilla voittoon Ruotsista. Hannu Hanhiltakaan ei näköjään kaikki onnistu. Viime hetken jäätyminen otettiin naapurimaassa raskaasti.

Syntipukiksi nostettiin Jimmy Durmaz, jolla oli pallo hyökkäyspäässä, kun aikaa oli jäljellä alle 30 sekuntia. Olisi mennyt vaikka kulmalipulle hautomaan palloa, mutta ei. Laukaus maalia kohti, ja Saksa teki nopean vastahyökkäyksen jälkeen vaparimaalin.

Ottelun jälkeen saksalaisten irvailu Durmazille ei ollut kivaa katseltavaa. Vielä pahemmin Durmazia kohdeltiin somehyökkäyksillä. Uhkailut ja rasistiset kommentit eivät kuulu jalkapalloon.

Etelä-Amerikan maat ovat takunneet kisoissa. Pahalta näyttää Argentiinalla, joka otti kuokkaan Kroatialta luvuin 3–0. Tuska paistaa tv-ruutujenkin välityksellä fanien ilmeistä läpi.

Hurjana on myös Argentiinan legendaarinen kymppipaita, Diego Maradona. 34 maalia maalleen tehnyt ja kaksi vuotta maajoukkuettakin valmentanut Maradona löytää syylliset liiton puheenjohtajasta ja päävalmentaja Jorge Sampaiolista.

Maradonan mukaan Argentiinan maajoukkuetta valmennetaan tietokoneiden, lentävien dronien ja neljäntoista apuvalmentajan kanssa.

”Jumalan kätenäkin” tunnettu Maradona haluaa tavata Argentiinan pelaajat ja tuoda tapaamiseen muita entisiä maajoukkuepelaajia. Ennen kuin on liian myöhäistä.

Lohkovaiheen viimeinen ottelukierros käynnistyi maanantaina. Torstaina ovat kaikki otteluparit selvillä. Ennen alkulohkon kolmatta ja viimeistä ottelua jatkopaikkansa ovat varmistaneet Venäjä, Uruguay, Ranska, Kroatia, Englanti ja Belgia. Kymmenen paikkaa on vielä jaossa. Ensimmäiset neljännesvälieräparit ovat selvillä jo maanantai-iltana.

Kisasuosikkien kompuroidessa tulee jo tässä vaiheessa hurjia ottelupareja. Nyt kaaviota lukemalla näyttää, että mestarisuosikkeihin lukeutuvat Saksa ja Brasilia kohtaavat. Tämä toteutuu, jos Brasilia voittaa lohkonsa ja Saksa on omassaan toinen. Toiseksi huippupariksi on tulossa Ranska–Argentiina.

Kaikki ottelut pitää kuitenkin pelata loppuun asti.

Saksassa tuo ainakin tiedetään.

>>>>>>> Stashed changes