Jääkiekkoseuroilla vaikeuksia

Viime kevään jääkiekkoliiga päättyi koronan vuoksi tynkäsarjaan. Mielenkiintoisimmat ottelut jäivät pelaamatta. Syksyllä jatketaan uusin eväin, vai jatketaanko?

Kukaan ei pysty vielä tässä vaiheessa varmuudella sanomaan, miten korona vaikuttaa otteluihin tulevaisuudessa. Toivotaan parasta, mutta pelätään pahinta.

Kolmen kerroksen väkeä

Tuulettaja tutkisteli jääkiekkoliigassa pelaavia joukkueita ja pohdiskeli niitten mahdollisuuksia menestyä uuden sarjakauden aikana. Kolmen kerroksen väkeä näyttääkin talouden puolesta löytyvän. HIFK, HPK, Kärpät, Lukko ja Tappara muodostavat oman kiinteän ryhmänsä.

Keskikastissa ovat Ilves, Kalpa, TPS, Ässät ja viime kauden yllätysjoukkue KOOKOO. Oman ryhmänsä muodostavat sitten, Jukurit, Pelicans, JyP, SaiPa ja Vaasan Sport.

HIFK:lla on runsas kannattajajoukko, HPK:lla mestaruuden jälkeen vahva talous ja Tapparalla tasainen menestys. Tuulettajaa hieman ihmetyttää, että Rauman Lukko teki kaudella 2018-19 negatiivisen tuloksen.

Mikä mättää Turun Palloseurassa? Joukkueen esitys oli täydellinen floppi ja taloudellinenkin tulos negatiivinen. Sitä vastoin KOOKOO oli iloinen yllätys. Joukkueen valmentaja Jussi Ahokas on tehnyt mallikasta työtä ja hänet valittiinkin vuoden valmentajaksi Euroopan jääkiekkoliigojen parista.

Hänen johtamansa joukkue keräsi 110 sarjapistettä 59 pelaamastaan ottelusta. Toivottavasti talouskin parani samassa suhteessa.

Ei tarvitse kadehtia

Kolmannen ryhmän joukkueista Tuulettajaa ihmetyttää JYP:n taaperrus. Liikevoitto edelliseltä kaudelta on negatiivinen ja oma pääoma samoin. Jukureita koettelee pieni yleisö ja SaiPaa heikko menestys. Omat ongelmansa on kokenut myös Vaasan Sport.

Tiedot nimittäin kertovat, että Sportin edustusjoukkuetta pyörittävän Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n velat vuosi sitten olivat 2,3 miljoonaa euroa, lyhytaikaisia saatavia oli vain vajaa 600 000 euroa ja kassassa 10 000 euroa. Ei tarvitse kadehtia.

Pelaajaruletti pyörii liigajoukkueitten ympärillä täydellä tohinalla. Pelaajia tulee ja pelaajia menee. Mahdollisimman iskukykyinen joukkue tulevaan liigaan onkin päivän sana. Menestystä haetaan, mutta riittääkö rahat? Ei hinnalla millä hyvänsä.Tolkku pitää olla kerätessäkin.

Jääkiekkokauden avaukseen on vielä melkoinen tovi, mutta naisten superpesis vihelletään alkuun jo kesäkuun alkupuoliskolla. Kuinka suuren yleisömäärän edessä pelataan, se selviää varmasti ennen alkuvihellystä. Puhutaan 50:stä vain 500:sta silmäparista. Se on kuitenkin varmaa, että mukana mestaruustaistoissa ovat kestomenestyjät Kirittäret Jyväskylästä ja Lapaun Virkiä.