Ja tauolle mentiin

Kuten viime viikolla jo ennustettiin, jääkiekon Liiga pisti kauden tauolle muutamaksi viikoksi. Korona on levinnyt sen verran kovalla tahdilla maassamme, että Liiga ei nähnyt järkeväksi muuta vaihtoehtoa, kuin laittaa koko kausi tauolle, kun aluehallintovirasto laittoi tiukat rajoitukset voimaan useimmille alueille.

Tämä tarkoittaisi jääkiekon pelaamista tyhjille katsomoille. Parempi olla pelaamatta ollenkaan, kuin pistää seurat pelaamaan ottelunsa ilman yhtään sisään tulevaa pääsylippu- ja oheismyyntituottoa.

Pakotettu ratkaisu

Pohjanmaa on selvinnyt viime aikoina mainiosti, ja Vaasassa Sport pystyisi ottelunsa pelaamaan entisten rajoituksien puitteissa, mutta on ihan turhaa pelata liigakautta vain Vaasassa, Sportin ollessa kotijoukkueena.

Liiga oli pakotettu ratkaisuun. Vaikka Suomessa ei ole tiedossa varmasti yhtään tartuntaa Liiga-otteluista, se ei AVI:n päätöstä muuta suuntaan tai toiseen.

Yleisötapahtuma mikä yleisötapahtuma, rajoitukset ovat sama. Porsaanreikiä tietysti löytyy aina, kuten nähtiin erään tanssilavan tapahtumailmoituksessa.

Live-orkesterin tullessa paikalle, yleisöä saisi ottaa vain 10 henkeä, mutta musiikin tullessa nauhalta, yleisömäärä olisi rajoitettu 50 prosenttiin normaalista. Kertoo vain miten sekavaa ja myös vaikeaa on tehdä rajoituksia eri toimialoille.

Suljettava katto

Vielä ei ole jalkapallon EK-kisoja pelattu. Kisat piti pelata viime kesänä, mutta alustava suunnitelma on pelata ne ensi kesän puolella. MM-kisojen karsintalohkot arvottiin jo nyt, tietämättä miten EM-kisat ovat päättyneet.

Suomi oli kolmoskorissa, ja lopulta samaan karsintalohkoon päätyi Ranska, Ukraina, Bosnia-Hertzegovina ja Kazakhstan.

Näissä arvonnoissa oli mukana säävaraus, sillä tiettyä määrää kylmien olosuhteiden maita ei samaan karsintalohkoon voi päätyä. Tämän vuoksi Valko-Venäjä, kuka alun perin päätyi samaan lohkoon, vaihtuikin pois.

Eipä Kazakhstankaan mikään lämmin maa ole, mutta heidän kotistadionilla on suljettava katto.

Jotain seurattavaa

Vaikka Liiga-kiekko on tauolla, EHT:ssä pelataan. Mukana on kaksi Sport-kasvattia, Robin Salo ja Tony Sund, joten siellä on vaasalaisittain tavallista enemmän seurattavaa.