Italia ei ollut yllätettävissä

Italia näytti närhen värkit Suomen futismaajoukkueelle Tampereella Ratinan stadionilla sunnuntai-iltana pelatussa maaottelussa.

Ei auttanut, vaikkakin Suomen joukkueen pelikiellossa ollut kapteeni Tim Sparv rintaäänellä vakuutti, että Suomen maajoukkue on joukkue isolla J:llä.

Saapasmaan futarit tulivat ja näyttivät Pohjolan pojille kaapin paikan tasaisessa ottelussa. Suomen päävalmentajakin vakuutteli ennen ottelua, että Italia on voitettavissa. Eipä ollut.

Totuus on kuitenkin se, että Italia on voittanut kaikki pelaamansa ottelut tässä lohkossa, ja on menossa EM-kisoihin suurella varmuudella. Suomellakin on toki vielä mahdollisuutensa, sillä Huuhkajat on lohkossa toisena.

Liiankin paljon mediatilaa viime aikoina saanut kotkalaislähtöinen Teemu Pukki teki tässäkin ottelussa rangaistuspotkulla Suomen ainokaisen, kuten aiemmin viikolla Kreikkaa vastaan pelatussa ottelussa.

Viisi ottelua jäljellä

Maaottelutauko on nyt sitten takanapäin ja kotoinen liiga jatkuu Vaasan Palloseurankin osalta ensi perjantaina ns. alemmassa loppusarjassa. Pelaamatta on vielä viisi ottelua, joten pisteitä on jaossa peräti 15.

Perjantaina Seinäjoella pelattavassa derbyssä SJK saa vastaansa juuri Palloseuran. Se on pisteiden kannalta elintärkeä ottelu vaasalaisille. VPS kohtaa Hietalahdessa sekä FC Lahden että HIFK:n, mutta joutuu pelaamaan vieraissa sekä Rovaniemellä että sarjan päätösottelussa Kokkolassa.

Sarjan viimeiseksi jäävä putoaa ja toiseksi viimeinen karsii Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa sarjapaikasta. Valkeakosken Haka on jo lähes varma nousija ja TPS karsija.

Kestosuosikki mitalitta?

Pesäpallossa pelataan mestaruudesta niin naisissa kuin miehissä. Kirittäret ovat enää voiton päässä mestaruudesta ja joukkueen pelinjohtajahahmo Nalle Viljanen tekee kaikkensa, että Satakunnan ylpeys Porin Pesäkarhut ei voita keskisuomalaisia toistamiseen.

Lapuan Virkiä nappasi pronssimitalit kukistamalla kahdessa ottelussa Tampereen.

Miesten puolella kausi on ollut Saarikentän joukkueelle Vimpelin Vedolle pettymys. Vaikka joukkue voittikin runkosarjan, se hävisi välieräottelussa runkosarjan neloselle ja viime kauden mestarille Joensuun Mailalle suoraan kolmessa ottelussa.

Nyt Kouvolan Pallonlyöjät kukisti vimpeliläiset ensimmäisessä pronssiottelussa, joten tuntuu siltä, että kestosuosikki jää tänä vuonna ilman mitalia.

Ensimmäisessä loppuottelussa Joensuu kukisti muuten Kainuun ylpeyden Sotkamon Jymyn. Mestaruuteen tarvitaan kuitenkin kolme voittoa.

Suljettu sarja

Jääkiekkoliiga vihelletään alkuun tällä viikolla. Sarja on edelleen suljettu, joten siitä ei putoa pelasipa joukkue kuinka huonosti tahansa.

Urheilullisesti huono ratkaisu. Sportkin saa rauhassa pelailla pelkäämättä putoamista sarjaporrasta alemmaksi. Mielenkiintoista on nähdä, miten sarja Sportin kohdalla käynnistyy. Toivotaan tietysti parasta.

Seuran naisjoukkue aloitti sarjakautensa tappioilla ja saman tekivät myös Sportin A-juniorit.