Itä ja Länsi vastakkain

Kansallispelimme pesäpallon vuotuinen suurtapahtuma Itä–Länsi pelattiin viikonvaihteessa Joensuussa.

B-juniori- ja A-juniori-ikäisten poikien, B-tyttöjen, naisten sekä miesten maamme parhaat pesäpalloilijat mittelivät voimiaan Pohjois-Karjalan ”pääkaupungissa”, jonne on juuri entisöity näyttävä Mehtimäen pesäpallostadioni.

Lapuan Virkiän naiset soittelivat ensiviulua Lännen joukkueessa sen ratkaisuhetkillä viimeisessä vuoroparissa, ja joukkue ottikin kahdeksannen perättäisen voittonsa näissä arvo-otteluissa.

Pelaajia valittaessa Tuulettaja on aikaisemmin olettanut, että joukkueitten valintarajana olisi ollut nelostie, mutta naisten kohdalla oletus ei pitänytkään paikkaansa. Naisten Superpesistä ainakin tässä vaiheessa johtavan Tampereen parhaat pelaajat valittiin Idän joukkueisiin Jyväskylän, Lappeenrannan ja Kempeleen lisäksi. Lännen joukkue koostui pääsääntöisesti Lapuan, Porin, Rauman ja Lappajärven pelaajista.

Miesten puolella Idän joukkue koostui sarjaa johtavan Kouvolan, Sotkamon ja Joensuun pelaajista, kun vastaavasti Lännen joukkueen rungon muodostivat kaksi viimeistä kautta Superpesistä suvereenisesti hallinneen Vimpelin pelaajat.

Pelinjohtajana Idän joukkueessa hääri maaninkalaislähtöinen mutta nykyisin Alajärvellä asuva takavuosien lukkarivelmu Matti Iivarinen, joka tällä hetkellä johtaa Superpesiksessä Kouvolan peliä. Lännen pelinjohtajana taasen oli Sami-Petteri Kivimäki, joka on jo kaksi kertaa vienyt Vimpelin Suomen mestaruuteen. Apuna Sämpyllä oli Pasi Tyynelä.

14 joukkueen miesten Superpesiksessä on nyt pelattu 16 kierrosta. Kouvola on kärjessä, Vimpeli toisena, Sotkamo kolmantena ja Joensuu neljäntenä. Pohjalaisjoukkueista Seinäjoki puhaltaa Joensuun niskaan, Koskenkorva on seitsemäntenä ja Alajärvi kolmanneksi viimeisenä.

Lyöjätilastossa piikkipaikkaa pitää Vaasan Mailan kasvatti J-P Vainionpää, jonka saldo on 4+72. J-P edustaa tällä hetkellä Seinäjokea.

Toinen Mailan kasvatti, Jere Dahlström, on tilastossa kuudentena. Jeren nykyinen seura on Imatran Pallo-Veikot.

Kolmas vaasalainen, Patrik Wahlsten, on lyöjätilastossa kahdeksantena. Patrik on nykyisin koskenkorvalainen.

Kärkilyöntitilastossa Vainionpää on siinäkin peräti neljäntenä. Hyvin pyyhkii siis vaasalaislähtöisillä pojilla.

Naisten Superpesiksen kärkijoukkueena on siis Tampere, ja seuraavina ovat Jyväskylä, Pori ja Lapua. 11 joukkueen sarjassa Seinäjoki on kahdeksantena, ja perää pitää Lappajärvi.

Lyöjätilaston piikkipaikalla on Lapuan lyöntitykki Janette Lepistö, jonka saldo tässä vaiheessa on 5+35. Kärkilyöntitilastossa Janette on seitsemäntenä.

Tiesittekö muuten, että Vaasa pelaa naisten kahdentoista joukkueen Ykköspesiksessä ja on tässä vaiheessa yhdentoista pelatun ottelun jälkeen kymmenentenä?

Jalkapalloliigassa VPS palasi Helsingissä kärsityn rökäletappion jälkeen voittokantaan kukistamalla sarjajumbo PS Kemin. Sarja on nyt puolivälissä, ja VPS on kuudentena. Eurooppaan on siis vielä pitkä matka. Tänään joukkue kohtaa kotiareenallaan tällä hetkellä karsijan paikalla olevan Turun Palloseuran.

Toisen pohjalaisjoukkueen SJK:n asema ei sitä vastoin ole kadehdittava. Joukkue on kolmanneksi viimeisenä tasapisteissä TPS:n kanssa.

>>>>>>> Stashed changes