Iivo otti yleisönsä

Yllätyksetön urheilugaala huipentui Iivo Niskasen pokatessa jälleen kerran parhaan urheilijan palkinnon. Samalla Niskasesta tuli neljäs urheilija, joka on voittanut palkinnon kolmesti.

Tittelin varmisti hiihdon kuninkuusmatkan, viidenkympin olympiakulta Pyeonchangista. Kyseinen hiihtosuoritus palkittiin myös yleisöäänestyksen sykähdyttävimmällä urheilusuorituksella.

Talvilajit voimissaan. Vuoden urheilijan palkinnon Niskanen vei ylivoimaisesti. Urheilutoimittajien äänestyksessä Iivo sai 358 ykkössijaa ja 4 470 pistettä. Toiseksi tullut Krista Pärmäkoski keräsi 1 200 pistettä vähemmän. Kolmaskin palkittu oli talvilajien edustaja, eli ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.

Pohjois-Savosta, Vieremältä lähtöisin oleva Niskanen osoitti palkintopuheissaan olevansa lupsakka juttumies. Iivo kiitteli läheiustensä ja tukijoidensa lisäksi myös huoltomiehensä, jotka mahdollistivat kilpailukykyiset palikat, eli sukset.

Ja kaurapuurosta löytyy se suurin voimanlähde. Joskus jopa iltaisinkin.

Voittoon myös ladulla. Kauaa ei Iivo ehtinyt gaalavoitosta nauttia, sillä Viron Otepäässä jatkui maailmancupin kisakaruselli. Niskanen osoitti, että skumpat oli tosiaan jätetty väliin, ja nyt sivakoitiin kaurapuuron voimalla. Vastustajat jäivät 15 kilometrin perinteisellä tyylillä hiihdetyssä kilpailuissa kauaksi taakse.

Myrskyvaroitus vastustajille annettu

Nyt odotetaan vesi kielellä Seefeldin helmikuisia MM-kisoja. Niskasella on puolustettavaan juuri perinteisen 15 kilometrin maailmanmestaruus.

Unohtiko Yle? Jos ette muuten huomanneet, niin viikonloppuna alkoivat nuorten MM-hiihdot. Kisat käynnistyivät suomalaisittain hienosti, sillä Anita Korva avasi mitalitilimme heti avauspäivän sprintissä. Hienoa!

Menivätkö Lahdessa järjestettävät MM-kisat täysin ohi Yleltä, sillä televisiosta, ei noita kisoja näytetä. Eivät kuulemamma olisi menneet, mutta kisajärjestäjät ovat kyseisen ratkaisun takia.

Palloa heitellään puolelta toiselle. Kustannuskysymyksiin vedoten kisajärjestäjät antoivat lähetysoikeudet suoratoistopalvelulle.

Maailmanlaajuinen nettistriimaus Salpausselän MM-kisoista löytyy maksullisesta netti-tv:stä. Ilman sinivalkoisia ääniä, englanninkielisenä selostuksena.

Yksmunainen ori

Vaikka Vaasassa ei ravirataa enää olekaan, niin ainakin Laihialta löytyy horsemanshippiä. 73-vuotias Markku Hietanen palkittiin elämäntyöpalkinnolla Seinäjoella pidetyssä ravigaalassa. Uran kliimaksi tuli viime kesänä Akaasialla ohjastetulla ravikuningattaren tittelillä.

Mistäkö kaikki alkoi? Ravimies sitä omin sanoin Gaalassa muisteli.

– Kahdentoista vanhana Vaasassa oli eriaaronilainen ori Karma, vähän yksmunainen ori, joka oli vähän kovamenoinen. En oikein jaksanut sitä pitääkään. Kun se voitti kaksi lähtöä saman päivän aikana, koko Vaasan lapset juoksi mun perässä. Silloin ei niitä ajokortteja tarvittu, vaan sai laskea menemään.

Onnittelut Faari Hietaselle!