Huuhkajat lennossa

Suomen jalkapallomaajoukkue, kotoisammin Huuhkajat, pelasi lauantaina elämänsä pelin. Jalkapallohistoriaa tehtiin ottamalla puhdas 2-0-voitto Bosnia-Hertsegovinasta.

EM-unelma lepattaa, sillä Suomi on J-lohkossa kuudella pisteellä toisena, kun pelattuna on kolme ottelua. Lohkon ennakkosuosikki Italia on ollut vakuuttava, mutta kakkossijasta ottelevat Suomen lisäksi juuri voitettu Bosnia-Hertsegovina sekä Kreikka.

Ainoastaan voitto kelpaa

Mitään ei ole vielä saavutettu, sillä pelattuna on vasta kolme ottelua kymmenestä. Isoja vuoria tulevat olemaan etenkin vaikea vieraspeli Bosnia-Hertsegovinassa, kaksi Kreikka-matsia sekä kotipeli Italiaa vastaan.

Edelliset voitot on nollattava nopeasti, sillä EM-karsinnat jatkuivat jo tämän viikon tiistaina vieraspelillä Liectensteinia vastaan. Kumpikaan maista ei ole koskaan pelannut MM- tai EM-Kisoissa. Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFAN uusimmalla maailmanlistalla Suomi on sijalla 60. ja Liechtenstein sijalla 182.

Nyt ei arvailla, vaan lähdetään siitä, että Suomi voittaa ottelun, ja unelma arvokisapaikasta elää.

Pukkiparty

Palataan vielä Tampereelle. Lauantain matsin sankareita olivat kaksi vastahyökkäysmaalia viimeistellyt Teemu Pukki, keskikentällä isoon rooliin nouseva Glen Kamara sekä maalissa pelannut Lukas Hradecky.

Huuhkajien runko on pelannut pitkään valmentaja Markku Kanervan alaisuudessa, ja joukkueen pelitapa on iskostunut jokaiseen. Kirsikkana sinivalkoisessa kakussa on elämänsä vetoon noussut Teemu Pukki. Maalinälkää on riittänyt Norwichin nousujuhlien jälkeenkin. Tampereella Pukki olisi omien sanojensa mukaan voinut tehdä vaikka viisi maalia.

Ratinan taika

Helsingin Olympiastadionin siirryttyä remonttiin on Suomen maajoukkue pelannut pelinsä Tampereen Ratinan stadionilla. Ja millä tehoilla! Viisi voittoa putkeen maalierolla 8-0.

Kannattajat viihtyvät loppuunmyydyissä peleissä, ja fanikulttuuri on saatu nostettua muutamaa tasoa korkeammalle. Monen katsojan kannalta ikäviä olivat kuitenkin jonoruuhkat turvatarkastuksessa. Monelta jäi sen vuoksi pelistä ensimmäinen kaksikymppinen näkemättä.