Hakolalta myrskyvaroitus

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola oli ylivoimainen, kun maastohiihdon toinen Suomen cupin osakilpailu kisattiin viikonvaihteessa Rovaniemellä.

Lauantaina Rise näytti närhen värkit olympiavoittaja Iivo Niskaselle tämän mielimatkalla perinteisellä hiihdetyllä viidellätoista kilometrillä, joka tosin Rovoniemellä oli vain 13,2 kilometriä.

Eroa olympiavoittajaan tuli puolisen minuuttia, joka on melkoisen paljon. Vuosi sitten kisa Rovaniemellä päättyi Niskasen eduksi samaisella puolen minuutin aikaerolla.

Näytti kuntonsa. Hakola näytti kuntonsa myös sunnuntaina sprinteissä ottamalla ylivoimaisen voiton. Toiseksi sijoittunut Anssi Pentsinen jäi useita sekunteja.

Krista Pärmäkoski oli lauantaina ylivoimainen kympin perinteisellä, mutta jätti sunnuntaina hiihdetyn sprintin hieman oudolla tavalla kesken. Loppusuoralle tultaessa hän oli erässään täysin ylivoimainen, mutta lopetti lykkimisen ja petasi seurakaverilleen jatkopaikan.

Olisi ollut huomattavasti tyylikkäämpää jättää erä hiihtämättä.

Oloksen tykkikisat. Samanaikaisesti Suomen cupin kanssa kisattiin Oloksella tykkikisat, jonka osallistujat olivat huomattavasti laadukkaampia kuin Rovaniemellä. Kansainvälistä huippua edustivat kilpailijat Saksasta, Venäjältä ja Puolasta.

Kerttu Niskanen oli lauantaina vitosella vasta seitsemäs ja ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen sunnuntaina hiihdetyllä vapaan kympillä neljäs.

Matti Heikkinenkin avasi kilpailukautensa Oloksella ja oli vapaalla hiihdetyllä 15 kilometrin matkalla kolmas vajaa puoli minuuttia voittajalle hävinneenä.

Mollivoittoinen alku. Suomen jääkiekkomaajoukkuekin aloitti viikonvaihteessa kansainvälisen kautensa pelaamalla Karjala-turnauksessa kolme maaottelua.

Maajoukkueen päävalmentajaksi parin vuoden tauon jälkeen palanneen Jukka Jalosen alku oli hieman mollivoittoinen, sillä Venäjä oli avausottelussa sekä fyysisesti että taidollisesti selvästi parempi joukkue. Se oli myös koko turnauksen ykkönen.

Tappio ei tuntunut kuitenkaan vaikuttaneen Jalosen mielialaan, sillä hän löysi pelaajiensa otteista paljon positiivista. Joukossa oli sentään kahdeksan ensikertalaista. Tsekkiä ja Ruotsia vastaan peli jo sujui, jotka molemmat kaatuivat luvuin 3–0.

Jalonen palkattiin nostamaan maajoukkue takaisin parrasvaloihin Lauri Marjamäen epäonnistuneen päävalmentajakauden jälkeen. Hyvin näyttää projekti etenevä, heti Venäjä-tappion jälkeen.

Jalosen avustajina pelaaja-aitiossa olivat mm. vaasalaislähtöinen Oulun Kärppien päävalmentaja Mikko Manner, jonka tehtäväkuvaan kuului hyökkääjien peluuttaminen ja HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen, joka puolestaan vastasi puolustajien peluuttamisesta.

>>>>>>> Stashed changes