Futiksen pääsarjat alkuun

Suomen Palloliitto on suuressa viisaudessaan päättänyt, että naisten kansallinen liiga eli naisfutiksen pääsarjan ottelut aloitetaan kesäkuun puolivälissä ja miesten Veikkausliiga heinäkuun alussa.

Koronalta ei enempiä kyselty. Näin on päätetty toimia.

Etelä-Pohjanmaan lippulaiva Veikkusliigassa SJK ehti jokin aika sitten paikallisessa aviisissa kertomaan itsestään ja kiitti samalla lukuisia yhteistoimintakumppaneitaan hyvästä tuesta ja yhteistyöstä.

Näki selvästi, että seinäjokiset ovat tosissaan ja ovat päättäneet myös menestyä pääsarjassa. Jan Honkavaaralla on luotsattavanaan mielenkiintoinen joukkue, jolle toivotaan myös menestystä.

Se ei kuitenkaan tule itsestään, vaan menestys on otettava.

Seinäjokisten aika

Kyllä meitä vaasalaisia jälleen koetellaan, sillä voidaksemme nähdä kunnon futiskamppailuja, meidän on matkattava Lakeuden pääkaupunkiin. VPS:n rahkeet kun eivät tässä vaiheessa riitä. Täältä kuitenkin vielä noustaan ja tullaan. Nyt on tosin seinäjokisten aika.

Tiedot muuten kertovat, että VPS:n pelaajat harjoittelevat ilman palkkaa, sillä seuran palkkapussi ammottaa tyhjää. Ei ole helppoa näin korona-aikana.

Sama kurjimus koskee lähes kaikkia urheiluseuroja. Korona-ajan päätepiste ei ole vielä näkyvissä.

On muuten Suomen Palloliiton läntiselläkin alueella melkoinen urakka edessään, sillä runsaan 2 000 joukkueen ohjelma menee uusiksi koronan vuoksi. Joukossa ovat siis niin miesten, naisten, tyttöjen kuin poikienkin joukkueet.

Koronasta ei tiedä

Entä ne kokoontumisrajoitukset? Pidetäänkö kiinni kymmenen, viidenkymmenen vai viidensadan henkilön määristä?

Yksi ministereistämme on tosin väläyttänyt, että urheilutapahtumissa viidensadankin ryhmä voidaan hyväksyä. Mikä lieneekään siis totuus?

Kymmenen ryhmissä on hyvä harjoitella, mutta urheilutapahtumat vaativat onnistuessaan vähintään tuon viidensadan henkilön määrän. Jostakin pitää rahaa tulla seuran tilille.

Miten pitkään koronavirus jatkaa myllerrystään, on vielä hämärän peitossa. Mitään ei olekaan vielä voitettu, vaan kaikki on mahdollista.

On varsin järkevää elää hetkessä ja tehdä johtopäätöksiä vasta totuuden edessä. Viime hetkien muutoksetkin ovat mahdollisia. Koronasta kun ei koskaan tiedä.