EU kieltämässä kumirouhekentät

On tuo Euroopan unioni vekkuli laitos. Vaikka Suomi on täynnä ihmeellisiä kieltoja ja säännöstöjä, on EU aivan omalla tasollansa.

Saksalaislehden tietojen mukaan EU on laatimassa pykälää, jolla kielletään kumirouheen käyttö tekonurmikentällä. Eikä muuten ole mikään mätäkuun juttu. Ympäristön saastumisen kanssa ei ole leikkimistä.

EU:n mikromuovistrategian mukaan tekonurmikenttien muovi on pääosin auton rengaskumia. Kiellon syyksi perustellaan kumirouheen kulkeutumista luontoon. Totta tuokin. Kyllä sitä aina pelisukkien mukana kertyy jopa omaan pesukoneeseenkin.

Paluu vanhaan?

Suomea kyseinen kielto koskisi rajusti. Meillähän kaikki nykykentät tehdään tekonurmesta. Vaasaan on noussut viime vuosina monta uutta tekonurmea, ja lisääkin kaivattaisiin.

Tärkein tekonurmi on Elisa-stadionilla, jonka pelialustasta tapeltiin stadionin rakentamisvaiheessa rajustikin. Yleisönosastoilla oltiin puolesta ja vastaan. Vaikea kuitenkin kuvitella, että Hietalahden jalkapallopyhätössä tuoksuisi vielä joskus aito nurmi.

Palloliitossakin ollaan tilanteesta aidosti huolissaan. Jos direktiivi menisi läpi, niin pelkästään Suomessa pitäisi uusia nelisensataa futiskenttää. Kustannuksia on vaikea arvioida, mutta varmasti mennään useissa miljoonissa.

Vieläkin voitoitta

Veikkausliigassa valmentajaa vaihtanut Vaasan Palloseura on nyt pelannut Christian Sundin alaisuudessa kaksi ottelua. Seinäjoella hävittiin yliajan yliajalla ja viikonloppuna pelattiin kotona lahtelaisten kanssa tasuri.

Loppukausi on yhtä selviytymistaistelua. Runkosarjaa on jäljellä kuuden ottelun verran ja Vepsu on viimeisenä. KPV on kaksi pinnaa edellä. Lauantaina kohdataan vieraissa HJK.

Olisiko nyt aika kääntää kelkka toiseen suuntaan?