Erilaisia tavoitteita

Miesten ja naisten superpesiksessä pelataan parhaillaan pudotuspelejä. Jyvät karsitaan akanoista ja voittaja julistetaan Suomen mestariksi.

Naiset ovat edenneet jo niin pitkälle, että tuota himoittua mestaruutta tavoittelee enää neljä joukkuetta. Mukana pohjalaisjoukkueista on vielä Lapua, joka muuten kohtaa välieräottelussa viime kauden mestarin Jyväskylän.

Tiukkaa tekee, mutta Tuulettaja uskoo, että Lapuan flikat pystyvät voittamaan runkosarjan tavoin Nalle Viljasen johtaman Jyväskylän Kirittäret.

Miesten superpesiksessä pelataan parhaillaan kahdeksan joukkueen puolivälieräotteluita. Mielenkiintoisia koitoksia onkin edessä. Tuulettaja kuitenkin luottaa Vimpelin Vedon miehistöön, vaikka sekä Sotkamo, Kouvola että viime kauden mestari Joensuu tulevat pistämään Vedolle kapuloita rattaisiin.

Toivottavasti ilmat pysyvät suotuisina, nähtäisiin todella maukkaita kansallispelimme otteluita, joihin suuri yleisökin on vuosien saatossa löytänyt tiensä.

Valmentajaruletti

Miesten jalkapalloliigassa pelataan siinäkin mestaruudesta. Kotoinen VPS taistelee liigapaikasta ja nappasi maanantaina ensimmäisen voittonsa liki 11 kuukauteen Elisa-stadionilla.

Riemu oli rajaton joukkueessa ja 2 500 katsojan katsomossa. IFK Mariehamnin kaato ei vielä riitä, nyt vasta työ liigapaikan eteen alkaa. Kiinnikuromista jäi vielä monen pisteen verran.

Talousvaikeuksissa rypevällä seuralla on kolme mahdollisuutta. Se joko uusii suoraan sarjapaikkansa, tekee sen karsintaottelun jälkeen tai putoaa suoraan sarjaporrasta alemmaksi.

Mielenkiintoista on nähdä, miten hyvin VPS:n johto saa talousasiansa kuntoon ja siinä yhteydessä valmennusjohto saa myös pelikirjansa voittoisaan asentoon.

Kauden mielenkiintoisin asia on ollut valmentajaruletin pyöriminen. Valmentajaa kauden aikana ovat vaihtaneet ainakin RoPS, HJK, VPS, KPV ja viimeisimpänä naapurikaupungin SJK.

Eremenko sai lähtöpassit kohti Pietarsaarta. Ei ollut SJK:lle muuten ensimmäinen valmentajanvaihto. Seinäjoella ei ole helppoa työskennellä, ainakaan liikemies Sarajärven alaisuudessa.

Leveämpi leipä

Mikä mättää Suomen Lentopalloliitossa? Miesten maajoukkue pelasi uuden valmentajansa Joel Banksin johdolla neljännentoista peräkkäisen tappiopelin. Tokion olympiapaikka jäi saavuttamatta.

Liiton pitää saada karsituksi menojaan peräti 700 000 euroa ja 3-4 henkilöä saa lähteä. Tuulettajaa ihmetytti suuresti, kun maajoukkueen entinen päävalmentaja Timo Hoivala Ylen kommentaattorina antoi tukensa nykyiselle valmentajalle. Jokainen näki seuratessaan karsintaotteluita Kiinaa, Argentiinaa ja Kanadaan vastaan, että homma ei miehellä ollut hanskassa.

Eihän korppi korpin silmää noki! Näin ei olisi päässyt tapahtumaan Tuomas Sammelvuon aikana, joka nyt muuten johti Venäjän Tokion kisoihin. Harmi, että Köpi lähti leveämmän leivän perään. Mies puhuu muuten sujuvaa venäjääkin.

Tällä menolla miesten lentopallomaajoukkue menettää kannustusjoukkojaan. Tuulettaja on joskus pohtinut, millä kompetenssilla Vaasan Vasamassakin aikoinaan pelannut Jaana Laurila paikkansa miesten maajoukkueen johdossa ansaitsi?