Eriksen erikseen

Suomen Huuhkajien avausottelu oli täynnä tapahtumia. Osa hienoja, osa unohtumattomia, osa uskomattomia. 

Suomi voitti ottelun 1–0, tehden ainoan maalinsa ainoasta laukauksestaan. Tanska hallitsi ottelua, mutta Suomi teki sen, mitä parhaiten osaa. Joukkue puolusti omaa maaliaan uhrautuvasti, ja maalivahti Lukas Hradeckýn johdolla maali pidettiin puhtaana.

Hradecký torjui myös rangaistuspotkun ja liimasi pallon käsiinsä kuin psyykatakseen vastustajia. Rankkarituomio oli todella heppoinen, mikä kertoo videotarkistusten heikkoudesta.

Pienikin kontakti huomataan, ja sen perusteella rangaistuspotku on helppo tuomita. Näin silloinkin, vaikka kyseessä olisi hyvin pieni hipaisu, jolla ei ole mitään tekemistä kaatumisen kanssa.

Hienoja tekoja

Ottelussa Tanskan joukkueen Christian Eriksen tuupertui tiedottomana kentän pintaan, ja ensiapu ryntäsi paikalle välittömästi. Televisiokuvissa saatiin todistaa elvytystä ja defibrillaattorin käyttöä.

Kun tilanne oli päälle, kentällä nähtiin monta hienoa tekoa. Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel jutteli hädässä olleen pallopojan kanssa, ja kapteeni Simon Kjær toimi kuten kapteenin kuuluukin.

Kjær esimerkiksi komensi omat pelaajat Eriksenin ympärille, keräsi katsomosta lippuja ja bannereita, jotta lääkäreille saatiin työrauha. Hän oli myös ensimmäisenä paikalla antamassa ensiapua Eriksenille ja kommunikoi Eriksenin vaimon kanssa.

Upea urheiluteko

Ottelua jatkettiin vajaan tunnin tauon jälkeen. Monet kritisoivat, että ottelu olisi pitänyt pelata loppuun seuraavana päivänä tai perua kokonaan. Eriksen itse halusi, että ottelu pelataan loppuun, ja samaa mieltä olivat joukkueet.

Kun ottelun jatkoa vielä odotettiin, katsomossa olleet kannattajat aloittivat yhteyslaulun. Se oli upea urheiluteko, joka osoitti yhtenäisyyttä kahden Pohjoismaan välillä.

Kun Suomi teki ottelun avausmaalin, Joel Pohjanpalo reagoi alkuun kuten ison maalin jälkeen spontaanisti tehdään. Parin sekunnin jälkeen nähtiin jälleen hieno teko. Pohjanpalo jätti tuuletukset sikseen, ja samoin teki koko Suomen joukkue.

Nopeaa apua

Eriksen on hyvävointisena sairaalassa, mikä on kaikkien tärkeintä. Nähtäväksi jää, jatkuuko miehen turnaus tai ura ylipäätään. Tärkeämpiä asioita on nyt mietittävänä.

Isot kiitokset kuuluvat ottelun lääkäreille ja turnausjärjestäjille. Kun stadionin ensiapuvälineet saatiin nopeasti kentälle ja käyttöön, lopputulos oli kaikesta huolimatta hieno.

Vaasassakin on defibrillaattori ainakin Hietalahdessa, jäähallissa ja Botniahallissa. Hienoa.