EM-juhlat ovat ohi

Pari viikkoa Vaasassa ja Seinäjoella, onneksi enemmän Vaasassa, nähtiin huipputason nuorten jalkapalloa.

Suomi pelasi kisoissa varsin pirteästi ja ennakkoluulottomasti, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Kolme tappiota, kaksi tehtyä maalia, ei asiaa jatkopeleihin.

Taloudellisesti kisat olivat Vaasalle jättipotti. Sää suosi tapahtumaa, Vaasa sai kansainvälistä näkyvyyttä, järjestelyt sujuivat mitä ilmeisimmin ilman ongelmia ja useat ottelut vetivät stadionille paljon väkeä.

Ei voi myöskään olla korostamatta sitä määrää rahaa, mitä kaksi viikkoa Vaasassa asuneet joukkueet ja kisajärjestävät jättivät paikalliselle elinkeinoelämälle.

Jotakin huonoa vastapainoksi kuitenkin, sillä maanantain VPS:n kotiottelussa oli paikalla todella vähän yleisöä.

Yleensä sää on suurin selitys poissaoloille, mutta sääkin oli erinomainen. Mikä vaivaa vaasalaisia urheilukatsojia? Onko tullut kesälle liikaa tarjontaa? Samaa yleisökatoa näkyy muissakin lajeissa. Valitettavasti.

Kisoista vielä sen verran, että kannattaa pitää pelaajien nimet tallella. Vuosien kuluttua moni heistä voi pelata aikuisten MM- ja EM-kisoissa, Mestareiden Liigassa, ja nousta oman seurajoukkueensa kanssa vaikka minkälaisiin parrasvaloihin. Sitten on mukava muistella, että ”tuokin poika aikanaan Hietalahdessa pelasi”.

Jos hieman erilaista jalkapalloa haluaa seurata, niin Yle lähettää tällä viikolla Vantaalla pelattavien amerikkalaisen jalkapallon EM-kisojen ottelut. Mukana on useita Royalsin pelaajia, entisiä ja nykyisiä, neljän eri maajoukkueen paidassa.

Viikon kuluttua alkavat myös yleisurheilun EM-kisat Berliinissä. Suomi on asettanut tavoitteeksi 3–4 mitalia, mikä kieltämättä nykytilannetta silmällä pitäen vaikuttaa todella kovalta.

Tuulettaja kyllä toivoisi urheilijoilta itseltään parempaa asennetta, sillä ”haen pistesijoja ja hyvää fiilistä” -kommentti ei koskaan kasvata urheilijasta voittajaa.

>>>>>>> Stashed changes