Ei sujunut Sportilta

Tämä olisi voinut olla monella tavalla unelmakevät Vaasan Sportille. Uusi upea halli, Kärpät vastassa pudotuspeleissä ja tunnelma katossa.

Kaksi edellämainittua oli totta, mutta tyhjässä hallissa pelattua ottelua ei kukaan saanut todistaa paikan päällä. Halli olisi varmasti ollut infernaalinen paikka pelata.

Tyhmä malli

Pudotuspelimalli oli tänä kautena tyhmä. Kahden ottelun yhteismaalit ratkaisivat jatkopaikan. Normaalisti jos häviät ottelun, voit lähteä puhtaalta pöydältä seuraavaan.

Nyt Sportin piti lähteä kahden maalin takaa-ajoasemasta Ouluun. Kun Kärpät teki Oulussa avausmaalin, taistelu jatkoaikasta oli lähestulkoon siinä. Vastaavasti KooKoo teki takaa-ajoasemassa maaleja, jolloin koko ottelusarja muuttui.

Ja vaikka KooKoo toisen ottelun ”voitti”, eli teki enemmän maaleja, se ei saanut kolmatta ja ratkaisevaa ottelua. Onneksi jatkossa otteluvoitot ratkaisevat, kun kahdeksan joukkuetta jatkaa taistelua mestaruudesta.

Sportin kannalta voi jättää pulinat sikseen ja todeta Kärppien olleen selkeästi parempi. Ensi kaudella Sportilta voi jo odottaa parempaa.

Avoimeen sarjaan

Samalla kun Suomessa pelataan mestaruudesta, pelataan Ruotsissa myös karsintasarjaa. Harmi ettei vastaavanlaista draamaa ja tunnelmaa koeta Suomessa. Nuo ottelut ovat aivan eri maailmasta.

Toivottavasti Suomessakin palataan pian avoimeen sarjaan, jossa on panosta molemmissa päissä sarjataulukkoa. Se tekisi monelle seuralle oikeasti ihan hyvää.