Ei pelkkää Dirlandaata

Vepsun kausi Ykkösessä on alkanut tahmeasti. Maaliton tasapeli vieraskentältä avausottelussa ja voitto kotiavauksessa olivat odotettuja, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat olleet heikkoja.

Se, että Vepsu ei ole neljästä ottelustaan hävinnyt kuin yhden, on ihan positiivinen asia. Mutta jos maalinteko ei onnistu tätä paremmin, on turha odotella isompaa menestystä tässä sarjassa.

Kova sarja

Ei, vaikka oman maalin varjelu onnistuisi yhtä hyvin kuin tähän asti. Ykkönen on kova sarja, eikä siellä pärjää pelkästään olemalla paikalla.

Monista lähteistä on kuulunut, että Vepsun tilanne on edelleen todella hankala. Kauteen valmistautuminen ei ole ollut helppoa koronasta johtuen.

Monesti on helpompaa lähteä puolustuksen kautta ja myöhemmin parantaa hyökkäyspeliä, mutta lyhyen kauden aikana ei ole ohipeleihin paljoakaan varaa. Tärkeintä on kuitenkin, ettei oma pää vuoda kuin seula.

Aikakauden loppu

Viikonloppuna vaasalainen jenkkifutisseura Royals ilmoitti, että seuran perustaja ja kentillekin paluun tehnyt Seppo Evwaraye lopettaa sekä pelaamisen että seuratoiminnan.

Kakkosdivisioonan pohjalta neljässä vuodessa pääsarjan Vaahteraliigan välieräjoukkueeksi nostaminen on todella kova saavutus.

Myös täysin erilaisen ottelutapahtuman rakentaminen on Evwarayen aikaansaannoksia. Pelkkä ottelu ja makkaran ostaminen on 70-luvun jäänne, josta Royals on heti alkuun kasvattanut itsensä irti.

Vakuuttava ura

Evwarayen pelaajaura on Euroopan mittakaavassakin todella vakuuttava. Suomessa tätä ei lajin ulkopuolella juurikaan ymmärretä, sillä amerikkalainen jalkapallo on Suomessa hyvin marginaalisessa asemassa lajikartalla.

Vaasaan Evwaraye toi heti alkumetreillä pelaajillekin todella korkean tason harjoittelun ja vaatimukset, joista monien seurojen kannattaisi ottaa mallia. Osa on jo ottanutkin.

Myös jenkkifutiskausi pelataan tavallista lyhyempänä ja Royals pelaa vain kaksi kotiottelua. Nyt on siis viimeiset hetket käsillä nähdä lajilegenda tositoimissa.