Ei hyvältä näytä

Kauden jääkiekkoliiga on edennyt siihen vaiheeseen, että runkosarjassa joukkueilla on vielä 18 ottelua. Sport pelaa niistä kotihallissa kahdeksan ja vieraissa kymmenen.

Jaossa on siis vielä 54 sarjapistettä. Sport on sarjassa viimeisenä, eikä sateentekijäksi odotettu Risto Dufva ole pystynyt parantamaan joukkueen sijoitusta. Kauden aloittanut päävalmentaja A-P Pajuluonma sai lähteä. Tuulettaja on edelleen sitä mieltä, että lähtöpassit olisi pitänyt antaa urheilutoimenjohtaja Markus Jämsälle, jonka vastuulla oli joukkueen kokoaminen. Mutta ei. Jämsällä näyttää olevan suojatyöpaikka.

Sport on pelannut 42 runkosarjan ottelua ja kolmen pisteen voittoja on vain yhdeksän. Ei siis hyvältä näytä. Katsojat reagoivat helposti heikkoon menestykseen ja äänestävät jaloillaan. Viimeisin Rauman Lukkoa vastaan pelattu kotiottelukin kokosi vain runsaat 2 300 silmäparia.

Urheilun suola

Jalkapalloliigasta pudonnut Vaasan Palloseura on kasannut kaikessa hiljaisuudessa uuden joukkueen ja aloitti viime lauantaina kautensa Suomen cupin ottelulla SJK:n kakkosjoukkuetta vastaan. Turpiin tuli. Seinäjokisten ykkösjoukkue pelasi samanaikaisesti cupin ottelun Rovaniemellä paikallista Palloseuraa vastaan ja tuloksena oli tasapeli.

Kyllä vaasalaisia varmasi harmittaa, kun Lakeuden pääkaupungin kakkosjoukkuekin kuittaa mennen tullen vaasalaisten ykkösjoukkueen. Tämä se on se urheilun suola. Tuulettaja ei silti lähde Seinäjoelle liigaotteluita katsomaan.

Sihti ei kohdillaan

Ampumahiihtäjät kisasivat viime viikolla Popkljukassa Sloveniassa. Ja sieltä kuului kummia. Naisten normaalimatkalla ykköstykkimme Kaisa Mäkäräisen sihti ei ollut kohdillaan ja nainen ampui peräti seitsemän sakkominuuttia.

Tuulettaja ei muista vastaavanlaista ainakaan Kaisan kohdalla aikaisemmin tapahtuneen. Lopputuloksissa joensuulainen oli vasta 65:s. Onneksi Mari Eder onnistui yli odotusten ja oli 16:s. Miehet Tero Seppälän johdolla olivat täysin statisteja.

Maastohiihtäjämme kilpailivat Obertsdorfissa ja siellä nähtiinkin melkoista draamaa. Miesten puolella ykköstykkimme Iivo Niskanen koki yhdistelmäkisan perinteisellä osuudella välikuoleman ja sammahti viimeisellä kierroksella täydellisesti.

Iivo kokosi kuitenkin itsensä ja vapaalla mies johti ajoittain letkaa, kuten teki perinteiselläkin. Voimat olivat kuitenkin ehtyneet ja mies jätettiin tylysti kahdeksanneksi. Tuulettaja ei muista koskaan aikaisemmin nähneensä vastaavanlaista kisaa.

Kootut selitykset

Naisten yhdistelmäkisassa Johaug oli ylitse muiden. Nainen on juuri tällä hetkellä ylivoimainen ja voittamaton. Ykköstykkimme ja maastohiihdon entisen päävalmentajamme suojatti Krista Pärmäkoski yritti sinnitellä viiden joukossa aina maaliviivalle saakka ja piti sijoituksena viidentenä loppuun saakka.

Kisan jälkeen kuultiinkin yksi muun joukkueen ulkopuolella Haaviston johdolla harjoittelevan Pärmäkosken kootut selitykset, joten se siitä. Norjalaiset harjoittelevat yhdessä ja ovat joukkueena ylivoimaisia. Miksi Pärmäkoski aliarvioi kotimaiset kanssasisarensa ja haluaa eristäytyä?