Dufva kääntämään Sportin kurssia

Liigassa alkukauden pahasti alakanttiin pelanneen Vaasan Sportin hallitus teki perjantaina odotetun päätöksen. Se vapautti Ari-Pekka Pajuluoman päävalmentajan tehtävästä. Työn jälki ei näyttänyt hyvältä, sillä 22 ottelusta Pajuluoman joukkue voitti ainoastaan neljä.

Jotain oli tehtävä. Pudotuspelipaikka on Sportilta karkaamassa jo marraskuussa. Helpompi on vaihtaa valmentaja kuin joukkueellinen pelaajia. Sport ei muuten ollut ensimmäinen tällä kaudella liigavalmentajansa pois potkinut joukkue. Päävalmentajaa ehtivät aikaisemmin vaihtamaan Ilves ja TPS.

Kokemusta penkin taakse

Sport löysi uudeksi valmentajaksi kokeneen Risto Dufvan. Alkukauden Puolassa valmentanut koutsi lämpeni nopeasti liigajoukkueen kosiskelulle.

Risto Dufva, kotoisammin RD on aiemmin valmentanut liigassa JYPiä, Tapparaa, Lukkoa ja Jukureita. Vaasalaisfaneille Dufva on aina ollut jonkinlainen mörkö, sillä muistissa on takavuosilta monet Sport-Jukurit -taistelut Mestisajoilta.

Dufvan ainut tehtävä tällä sarjakaudella on nostaa Sport pudotuspeleihin. Sitä myötä varmistuisi jatkosoppari seuraavaan kauteen.

Maanantai-illan stadin vierailu antoi jo uskoa. Sport oli pitkään pelissä ja jopa voitossa kiinni, mutta loppukympillä HIFK teki ylivoimamaalin ja toisen tyhjiin.

Palkka juoksee

Ari-Pekka Pajuluoman pesti päävalmentajana oli varsin kaksijakoinen. Hänet nostettiin maaliskuussa 2018 peräsimeen, kun Sport potki Tomek Valtosen ulos. Viime kevät meni Sportilta hienosti, ja pudotuspelipaikka jäi ainoastaan yhden otteluvoiton päähän.

Vaikka Pajuluoman pesti katkaistiin kahdeksantoista kuukauden jälkeen, Pajuluoman tilinauhassa maksajana on edelleen Vaasan Sport. Valmentaja sopimusta on jäljellä vielä puolitoista vuotta. Pelaajapuolella vastaava tilanne on maalivahti Mika Järvisen kanssa.

Sportin kannalta paras olisi, jos näille kavereille löytyisi uusi seura, ja samalla palkanmaksaja muualta.

Nyt hallille! Risto Dufvan johtama kotkalauma nähdään Kuparisaaressa tällä viikolla kahdesti. Keskiviikon ottelussa kohdataan Kouvolan Kookoo, ja perjantaina kotijäällä vastaan luistelee Lappeenrannan Saipa.