Deja vu, VPS?

Viime kaudella saimme ihastella VPS:n mainiota pelaamista niin kotimaan Veikkausliigassa, kuin Euroopan kentillä. Sitten tapahtui jotakin, ja VPS romahti totaalisesti.

Samaa on tapahtumassa nyt, sillä erotuksella että VPS ei Euro-peleissä ole mukana. Viimeiset kaksi ottelua on Vepsulta olleet todella pahoja alisuorituksia, mikä pistää ihmettelemään miten näin on voinut käydä.

Toivottavasti viime kauden kaltainen totaalinen floppaus ei toistu tällä kaudella, ja Vepsu palaa pikaisesti voittojen tielle.

Sportilla vaikeaa. Vaasan Sport on aloittamassa omaa kauttaan muutaman viikon kuluttua. Harjoitusottelut ovat jo kovaa vauhtia menossa, mutta Sportin kohdalla ilonaiheet ovat olleet toistaiseksi vähissä.

Harjoitusotteluita tai ei, parannettavaa on paljon. Tiedossa on se, että viime kaudesta tie on vain ylöspäin, ja sekin vaatii paljon työtä.

Onneksi ollaan vielä harjoituskaudella, ja virheitä voi ja pitää löytyä, että ne voidaan korjata ennen sarjapisteiden jakamista.

Sportin naiset aloittavat myös oman liigakautensa, ja onkin mielenkiintoista nähdä millaisen startin liigakauteen sarjanousijat saavat aikaiseksi.

Pesis loppusuoralla. Superpesiksen pudotuspelit ovat tätä lukiessa jo alkaneet. Ensimmäisissä otteluissa sunnuntaina veivät aika odotetut joukkueet voitot välieräparien avausotteluissa.

Ennakkoon ajatellen pohjalaisjoukkueista parhaat mahdollisuudet ovat Vimpelillä, joten Kossu ja Seinäjoki saavat avaustappioiden jälkeen tehdä urotekoja palatakseen mukaan taisteluun.

Helppo ei työ tule olemaan, koska Joensuu ja Sotkamo ovat hyvin todennäköisiä finalistijoukkueita, jompikumpi ainakin.