Ärdeen alku antaa uskoa kevääseen

Liigassa kiekkoileva Vaasan Sport on saanut valmentajavaihdoksen myötä uskottavuutta katastrofaaliseen alkukauteensa. Ari-Pekka Pajuluoman saatua vapautuksen tehtävistään päävalmentajaksi nimettiin Puolan kiekkoliigasta kaapattu Risto Dufva.

Vaihdoksen jälkeen on pelattu seitsemän ottelua, joista Dufvan joukkue on voittanut neljä. Uskoa omaan tekemiseen osoittaa, että sarjan kärkijoukkueista on kaatunut mm. Tappara, JYP ja viimeksi Kärpät.

Kotkapaidoista paistaa iloisuus ja usko omaan tekemiseen. Uuden päävalmentajan tulo on tuonut Sportin puolustuspelaamiseen aivan uuden ilmeen. Nyt taistellaan, ja omissa ei enää kolise.

Sport on edelleen sarjassa viimeisenä. Sijalla ei sinänsä ole väliä, vaan erolla pudotuspelipaikkaan. Matkaa sinne on tällä hetkellä yksitoista pinnaa.

Tämän viikon pelit pelataan vieraissa, keskiviikkona Hämeenlinnassa ja perjantaina Raumalla.

Leijonat Venäjällä

Kiekkomaajoukkue pelasi Venäjällä EHT-turnausta oman kiekkoliigan pyöriessä samaan aikaan. Suomen turnausjoukkueessa pelasi monta ensikertalaista. Kisasaldona oli jatkoaikatappio Tshekille, hieno 5-1 -voitto Ruotsista ja päätöspelissä otettiin kuokkaan isäntämaa Venäjältä.

Tätä turnausta on pidetty lähinnä pakkopullana, mutta pelaajat olivat hyvin motivoituneita, vaikka kaikilla on raskas kausi alla.

Pelaajista itsensä historian lehdille kirjoitti maalivahti Frans Tuohimaa. Uransa ensimmäistä maajoukkuepeliä pelannut veskari iski Ruotsia vastaan loppusekunneilla kiekon omalta tontiltaan tyhjään maaliin. Ei tuota vielä ihan voi verrata Granlundin ilmaveiviin MM-kisoissa, mutta kyllä se kotisohvalla lämmitti.

MM-kisat Sveitsissä

Suomi lähtee hallitsevana maailmanmestarina ensi kevään MM-kisoihin. Turnaus pelataan toukokuussa Sveitsissä. Päävalmentaja Jukka Jalonen on peluuttanut Karjala- ja Venäjän -turnauksessa pelaajia laajasti. Kieltäytyjiä lopulliseen ryhmään ei varmasti tule viimevuotiseen malliin.

Samassa alkulohkossa Suomen kanssa muuten pelaavat: Venäjä, Yhdysvallat, kisaisäntä Sveitsi, Latvia, Norja, Italia ja B-sarjasta noussut Kazakstan.

Jännitetään kuitenkin ensin kotoinen Liiga, sillä kisoihin on vielä viisi kuukautta aikaa.