Uteliaisuus heräsi salailusta

Mitä oli matkalaukussa? Tämä kysymys jäi minua kaivelemaan ja varmaan monia muitakin, kun luimme Vaasan lentoasemalla sunnuntaina tapahtuneesta pommiepäilystä.

Asema evakuoitiin ja yksi lento käännytettiin takaisin Helsinkiin, kun matkalaukkujen läpivalaisussa tuli vastaan epäilyttävä havainto. Paikalle kutsuttiin poliisin pommiryhmä, joko totesi laukun vaarattomaksi.

Laukun omistajalle pidettiin puhuttelu, jossa häntä kehotettiin kertomaan etukäteen laukun sisällöstä turvahenkilökunnalle. Mitä laukun sisällä oli, sitä eivät viranomaiset ole kertoneet.

Olen tietenkin utelias, mutta olisi hyvä tietää vastaisuuden varalle, ettei tee samaa mokaa kuin sunnuntai-illan matkustaja. Hänkään ei osannut aavistaa, minkä härdellin hänen laukkunsa sisältö aiheuttaa.

Paitsi, nyt alkaa mielikuvitus jyllätä, jos siellä oli intiimimpää tavaraa, vaikkapa pattereilla toimivaa huippukivaa, jota ei viitsi kuulutella lehdistössä.

Toisaalta, kuka kertoisi turvatädille tai -sedälle, että laukussa on pommilta näyttäviä dildoja. Viranomaiset saavat syyttää itseään, kun seuraava vastaava väärä hälytys tulee vastaan.

Outo kommentti

Toinen huomio menneeltä viikolta oli Kristiina Knookalan lausunto. Vaasan sivistystoimen johtaja oli sitä mieltä, että yksi pätevä hakija riittää, kun Vaasaan haetaan johtajaa.

Viime päivät on tuskailtu sitä, ettei Vaasa kiinnosta työnhakijoita. Kuntatekniikan johtajan tehtävään haki vain neljä pätevää. Tehtävään valittu lopulta perui tulonsa.

Knookala ei ole huolissaan asiasta, koska ”yksi pätevä hakija riittää”, kun virkoja täytetään. Yleensä asiaa puhuva Knookala päästi nyt suustaan sammakon, oikean rupikonnan.

Onko tosiaan tai ei voi olla, että kaupungilla on tuollainen asenne. Ei ihme, että Vaasan mainetta hakijoiden silmissä ei ole edes yritetty parantaa, vaikka sitä on toitotettu vuositolkulla.

Vaasan kokoisen kaupungin johtajan virkoihin pitäisi olla tungosta, niin että oven karmit kolisevat. Nyt peilin eteen koko hallintotalon porukka ja miettikää mikä mättää.

Jos ette keksi, käykää torilla kysymässä. Siellä tiedetään.

Satujen pahis

Karhu raateli metsästäjän Kannuksessa. Vaasan torilla on hiljaista kuin vilttitossutehtaalla. Vöyrillä nähtiin susi ja torilla oli kymmenen tuhatta ihmistä osoittamassa mieltään.

Nalle on metsän sympaattinen karvapallo, mutta susihukka söi Punahilkan isoäidin. Se riitti.

Vesa Koivumäki