Pakina: Syksy lähtee taas käyntiin maukkaalla Ikkuna-festivaalilla

On taas Ikkuna-festivaalin aika. Se ajoittuu sopivasti siihen, kun ihmiset palaavat saaresta kaupunkiin, lomilta työpaikoille ja opiskelijat ovat täyttäneet kaupungin.

Yhdeksättä Ikkuna-festivaalia vietetään nyt hieman erilaisissa tunnelmissa kuin aikaisemmin. Keväällä ravintolat olivat kiinni ja kesälläkin on toimittu tietyin rajoituksin. Varovaisia ollaan edelleenkin, mutta nyt olisi mahdollisuus ottaa menetykset kiinni.

Ikkuna-festivaali on ollut joka syksy supersuosittu ja tänä syksynä se lienee hypersupersuosittu, joten kannattaa tehdä pöytävaraus, se on ollut kaukaa viisas teko joka vuosi.

Muistakaa myös täyttää arvontakupongit. Se saattaa poikia mukavan yllätyksen lahjakortin tai jopa pääpalkinnon, iPadin muodossa.

Niin vaasalaista

Ikkuna-festivaali peilaa hyvin vaasalaista elämänmenoa. Seinäjoella kokeiltiin samaa konseptia, mutta se ei vetänyt. Siellä on nyt kauppojen ja pubien Keskikaupungin yö.

Vaasassa sen sijaan ruokakulttuuri kukoistaa ja ravintoloiden menut ovat puhkiluettua aineistoa. Niitä kysellään jo elokuun alussa. Täällä ollaan vähän enemmän pikkusormi pystyssä kuin Seinäjoella.

En olisi uskonut lähes kymmenen vuotta sitten, miten suosittu Ikkuna-festivaalista tullee, kun sitä Timo Tiilikka ja Susanna Tuohiniemi minulle ehdottivat.

He toivoivat, että Ikkuna ottaisi jonkinlaisen ravintolatapahtuman siipiensä suojaan. Siitä se ideointi lähti ja tässä ollaan. Ikkuna-festivaali on loistava esimerkki eri toimijoiden yhteistyöstä.

Pesistä Palosaarelle

Pesäpallostadion saattaa muuttaa Palosaarelle, ja mikä ”hauskinta”, jalkapallolle pyhitetylle Palosaaren kentälle. Mikäli oikein muistan, niin Präntööllä ei pahemmin ole pesisperinteitä.

Kaupungin mukaan Palosaaren kentällä on suht´ hiljaista, joten valmis kentänpohja olisi edullinen pesispyhätöksi. Kenttä kun pitää joka tapauksessa siirtää jonnekin kaupungin alueella.

Viikonloppuna saattaa lisäksi varmistua, että Vaasassa pelataan ensi kesänä pesiksen pääsarjassa. Siinä on hyvä syy sille, että ykkössarjatasoa edustava jalkapallo saa luvan väistyä Palosaarella.

Tsemppiä Mailattaret!

Vesa Koivumäki