Pakina: Maailma väännetään vaikeaksi

Tunnustan, olen ulkona kuin lumiukko. Nimittäin tämän intersektionaalisen feminismin kanssa. Mitä sillä mahdetaan haluta?

Liikennemerkkienkin pitää olla sukupuolineutraaleja, maksoi mitä maksoi, mutta samalla somessa siirrytään käyttämään englanninkielisiä persoonapronomineja, koska suomen kielen hän ei kerro sukupuolta.

Herää kysymys, onko nyt englannin kielen she tai he tarkoitettu kertomaan kirjoittajan seksuaalisesta suuntauksesta, sukupuoli-identiteetistä vai varustuksesta jalkovälissä. Ilmeisesti kahdesta ensimmäisestä, sillä ristimänimi viittaa kätilön näköhavaintoihin.

Voi siis olettaa, että Vesalla on munat. Sitä ei tarvitse erikseen englanniksi toitottaa. Seksuaalisen suuntauksen selvittäminen voi olla kinkkisempi homma, mutta mitä se oikeastaan kaikelle maailmalle kuuluukaan.

Käytäntö yleensä korjaa kulloisetkin hörhöilyt ja niin myös suomen kielessä. Tämä havainto löytyi somesta: ”Pronominisirkus on turhaa, koska kaikkiin ihmisiin viitataan nyt pronominilla se. Pronominilla hän viitataan vain lemmikkieläimiin.”

Lienee parasta, etten vaivaa aivojani tällä asialla enempää. Ainakaan julkisesti. Sen kuitenkin päätin, että ensi suvena kesäkanoja pitää puhutella asiallisesti, kaksikielisyys tietenkin huomioiden: ”Hön hautoo nyt”.

Tehokkuutta lisää

Helsingissä on edistytty koronan hoidossa. Kuulin, että siellä verkossa tehty ajanvaraus, testaus ja tuloksen saaminen kestivät vain 14 tuntia.

Kateeksi käy, sillä Vaasassa pitää soittaa omalle terveysasemalle saadakseen ajan testiin. Puhelimessa on usean tuntien jono ja testin tuloksen saaminen voi kestää pari päivää.

Vaasassa on toki mahdollisuus, että ajanvaraus soittaa takaisin tai verkossa voi varata hoitajalle puhelinajan, jonka saadakseen pitää varmistaa henkilöllisyytensä pankkitunnuksilla.

Kuulun terveydenhuollon hyväosaisiin, nautin työterveyden palveluista. Lääkäriin päästäkseni avaan Mehiläisen ajanvaraussivun ja klikkaan kalenterista sopivan ajan itselleni. Puhelimeen kilahtaa kuittaus saman tien.

Olisiko kannattanut jo alun alkaen antaa koronatestaus ajanvarauksineen ”pörriäisten” hoidettavaksi, ainakin työterveyden osalta. Tiedän, ideologia tökki vastaan, mutta ehkä rokotuksissa sentään tehokkuus ratkaisee.

Pienet murheet

Tuskin WC-kohu ehti laantua, kun Vaasassa hälistään jo jäätelökioskeista. Meillä menee hyvin, kun murheet ovat tätä luokkaa.

Vesa Koivumäki