Pakina: Lämmin ja hiljainen juhannus

Niinpä tietenkin, kerrankin kun juhannuksesta on tulossa todellinen intiaanihellejuhannus, kaikki isot tapahtumat on peruttu. Sellaisiin räntäkesiin ja juhannuksiin tässä oli jo totuttu, ettei Pekka Poutakaan niitä nauramatta ennustanut.

Suuri osa suomalaisista viettää juhannuksensa mökillä tai muuten luonnon helmassa, jolloin perumiset eivät heitä haittaa, mutta monelle juhannusfestarit ja -tanssit ovat perinne. Olisi varmaan järjestäjillekin kelvanneet nämä kelit ja yleisö.

Lämpöä riittää, mutta Vaasassa saa taas etsiä kissojen ja koirien kanssa auki olevaa juhannusterassia. Katsaus netissä kertoo, että ainakin Faros, Hejm ja Patio ovat suljettuja. Strampen on kiinni aattona, mutta auki juhannuspäivänä, kuten myös WsArena. Villa Sandviken avataan 1. heinäkuuta.

Sisäsataman terassi kertoo olevansa auki perjantaina ja lauantaina. Hyvä, että Kuntsin kupeessa laajennettiin, vaikka se joitakin närästi. Kyllä Vaasasta löytyy asiakkaita juhannuksenakin. Ei kai tämän kokoinen kaupunki voi täysin kiinni mennä keskikesän juhlan aikaan.

Jopas pomppasi

Naapureille nauraminen on parasta huvia, eikä aiheista tunnu olevan pulaa. Ruotsista oli puhetta jo viikko sitten. Entisessä suurvallassa ei ymmärretä, miksi heitä ei oteta avosylin vastaan naapurimaihin.

Ruotsin pääministerin mukaan maan on onnistunut koronaepidemian hoidossa. Mitähän superlatiivia sitten pitäisi käyttää Suomen onnistumisesta? Pohjoismainen yhteistyö saa nyt kuulemma särön rajan sulkemisesta.

Sitten täytyy sanoa Vaasan Jaakoon tapaan, että oottako kuullu, Seinäjoella on vuoristosairaala järven rannalla.

Ilkka-Pohjalaisessa oli Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työpaikkailmoitus, jolla haettiin sairaanhoitopiirin johtajaa ja johtajaylilääkäriä. Ilmoituksen lopussa luki sanatarkasti: ”Kiinnostuitko työstä vuoristosairaalassamme järven rannalla.”

Nyt on kyllä pakko varoittaa kiinnostuneita, että Seinäjoen vuoristo on kaatopaikan päälle kasattu savikukkula nimeltä Jouppilanvuori, no, sairaala on rinteessä, ja järvi on tekojärvi, josta vieläkin kuulemma pulpahtelee mättäitä pintaan tuon tuosta.

Kovin ison jahdin kanssa ei siis Seinäjoelle kannata johtajien muuttaa, jos ei sitten tuo venettään Vaasaan ja käy täällä merellä purjehtimassa. Vuoristoilmastokin voi olla pettymys – varsinkin lietelannan levityksen sesonkina.

No kukin taablaa tyylillään ja Vaasa voisi ottaa mallia naapuristaan. Kun itse itsensä kehuu, niin silloin tulee kyllä takuuvarmasti kehutuksi.

Vesa Koivumäki