Pakina: Kehitys ja katastrofit ohjaavat

Televisiolla olisi nyt etsikkoaikansa, mutta ei se ainakaan minua vakuuta. Iltauutisten ja A-studion jälkeen telkkarin saa sulkea, jos ei halua katsoa Kympinkin uutisista jo alkuillasta nähtyjä aiheita.

Telkkariohjelmien perusteella maailmassa ei enää tehdä uusia elokuvia. Etätöissä olevat ovat huomanneet, että Ylellä kahlataan taas vanhoja suomileffoja. Ehkä joku nostalgianälässään niitä katsoo.

Ylen ja Maikkarin lisäksi muut kanavat tuntuvat vain täyttävän katseluajan sillä, mitä halvalla saavat. En ymmärrä mitä virkaa on lähettää jotain Vankilassa ulkomailla ja Australian rajalla.

Tuore uutinen kertoo, että joka kymmenes nuori on someriippuvainen, tytöt vielä poikia enemmän. Televisio on menettänyt nuoret ja nyt siitä ovat vieraantumassa jo keski-ikäisetkin.

Hauskaa tässä on se, ettei kukaan järkevä ihminen osannut ennustaa, mitä maailma tuo tullessaan. Vuosikymmen sitten kaikki olivat sitä mieltä, että televisio tappaa lehdistön.

Okei, lehdistö on hieman väärä sana, sillä paperisanomalehti on menneisyyttä, mutta digiuutiset eivät. Helsingin Sanomat nosti jo lukijoidensa määrää ja nyt sen teki myös Ilkka-Pohjalainen.

Käykö tässä samoin kuin videovuokraamojen kanssa. Niiden piti haukata elokuvateatterit, nyt teatterit menestyvät, mutta jäljellä olevissa videovuokraamoissa myydään irtokarkkeja.

Edes Netflix ei uhkaa elokuvateattereita, se uhkaa televisiota.

Koronan kukistuttua, teatterit kukoistavat entistä komeammin. Vai olisiko paras olla ennustamatta? Nähtiinhän, kuinka maailma ja ennustukset heittivät häränpyllyä parissa viikossa.

Kekseliäisyyttä kehiin

Harmi, ettei meille jaettu Pirkka-lehteä. Olisin tarkistanut, onko siinä uusia niksejä kasvomaskeille. Niksi-Pirkkahan kertoo, mitä kaikkea sukkahousuista saakaan aikaan.

Tosin, sukkahousumaskissa ei kannata mennä pankkiin asioimaan. Saatat löytää itsesi seuraavaksi putkasta, tai parhaassa tapauksessa matkalla kotiin salkku täynnä seteleitä.

Ennen vanhaan äiti leikkasi käytetyistä vaatteista matonkuteita. Nyt niistä syntyy kasvomaskeja Marttojen ohjeilla, joita lehdet ovat täynnä.

Vanhat ja jo virttyneet Black Horse -kalsarit voivat olla oiva maski terassilla. Sitä ei tarvitsisi riisua hörppäämisen ajaksi, vaan oluen voisi imeä pillillä sepaluksesta.

Terassi tuo kesän

Hallitus päätti eilen ravintoloiden avaamisen ehdoista. Toivottavasti ehdot ovat sellaiset, että ainakin terassit kannattaa avata Vaasassa.

Vesa Koivumäki