Pakina: Koronavirus kaivaa meistä esiin yllättäviä puolia ja kykyjä

Viikonloppuna koin huippuhetkiä, jos nyt koronaviruksen aikana on lupa sellaisia kokea. Päivät olivat yhtä kultajuhlaa television ääressä. Jäi muutamat uutisetkin katsomatta.

Ylen TV2 piti talviurheilun nostalgiaviikonlopun, johon oli kerätty onnistumisia vuosien varrelta. Minut se naulitsi sohvaan kiinni, ja yllätyin itsekin, saati sitten vaimo, kuinka jaksoin yhä jännittää, aivan kuin tulos olisi voinut muuttua vuosien saatossa.

Urheilussa voitaisiin siirtyä pelkästään mestaruuksien ja kultamitalien muisteluun. Olin jo kyllästynyt katsomaan Kaisan ohiammuntaa. Nyt jäi hyvä mieli.

Pikkuleijonien voitto kotikisoissa erityisesti sykähdytti. Venäjä tasoitti viime sekunneilla, mutta Kasperi Kapanen ratkaisi jatkoajalla Suomelle maailmanmestaruuden. Tippaa tiristi silmäkulmaan ja teki mieli lähteä torille juhlimaan.

Kehittyvä idea

Palautteesta päätellen en ollut ainut nostalgiaviikonloppuun hurahtanut. Liekö ”karanteenilla” osuutensa, mutta urheilu oli viikonloppuna suosituimpien ohjelmien joukossa.

Ohjelmaformaatti oli valmisteltu talvikauden päätösohjelmaksi jo ennen koronan puhkeamista. Ajoitus osui erinomaiseen rakoon.

Jatkoa on kuulemma suunnitteilla, mutta se ei onnistu tuosta vain. Viikonlopun uusintojen esityslupien kyselyyn uhrattiin paljon työtunteja. Kesälajien lupien saamiseen kuluu aikaa ja rahaa paljon enemmän.

TV2:lle on ehdotettu, että jospa näytettäisiin myös Suomen urheilun karvaimmat pettymykset. En suosittele. Masokistit voivat katsella niitä kotistudioissaan.

Sen sijaan muutkin voisivat seurata urheilun esimerkkiä, kuten kulttuuri ja vaikkapa politiikka, kansakunnan huippuhetket koottaisiin viikonlopun kestävään potpuriin.

Hassut työkaverit

Ilman televisiotakin kansa kyllä keksii etätyöhön ja eristyksissä oloon helpotusta. Verkossa leviää kuvia mitä hassuimmista työpisteistä ja Twitterissä kerrotaan, mitä työkaverit (=lemmikit) ovat tehneet.

Eräskin kertoi, että toinen työkaveri meinasi hypätä ikkunasta ja toinen paskansi eteisen matolle. Näillä työkavereilla on myös taipumus alkaa haukkua kesken teams-kokouksien.

Vesa Koivumäki