Pääkirjoitus: Säätytalolla säveltä etsimässä

Viime viikolla selvisi ainakin se, että Madonna ei osaakaan laulaa. Tähti ei osunut kertaakaan nuottiin laulaessaan 30 vuotta vanhaa hittiään Like A Prayer Euroviisujen loppuhuipentumassa.

Se ei vielä ole kuitenkaan selvinnyt, mikä sävel soi Helsingin Säätytalolla. Antti Rinne sanoo olevansa työmarkkinapöydissä harjaantunut huippuneuvottelija. Jaa-a, onko näin?

Perjantaina kuullaan onko Rinteen neuvottelutaito samanlainen kupla kuin Madonnan laulutaito. Madonna on pitänyt illuusiotaan kasassa autotunella, laitteella, joka korjaa äänen oikeaan säveleen.

Lauantaina Madonnan autotune jäi kotiin tai joku unohti laittaa sen päälle. Nyt Rinnekin tarvitsee laitteen tai konstin, jolla päätökset kuulostaisivat siltä, että kaikki lupaukset pidettiin.

Maanantaina Rinteen autotunena toimi valtion omaisuuden myynti, ei onnistunut. Li Andersson vastusti.

Keskustan mielestä veroja ei saisi nostaa eikä lainaa ottaa, demarit ei anna leikata, joten kikka kakkonen, -kolmonen ja niin edelleen kaivetaan nyt esiin. Niitä tarvitaan, että lopputulos soi oikeassa ja samassa sävelessä.

Sairaala panoksena. Mikäli Säätytalon piipusta pöllähtää perjantaina valkoista savua, Vaasa saa laajanpäivystyksen sairaalan. Olisi jo aikakin, sillä vääräleuatkin jo naureskelevat Vaasan vouhotukselle.

Tämän takia Anna-Maja Henrikssonille käy Säätytalolla kaikki, kunhan hallitus syntyy ja RKP on siinä mukana, ja mieluummin kahdella ministerillä. Hinku hallitukseen on hillitön kuivan kauden jälkeen.

Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strandkin pysyi maanantaina Säätytalolla, kun kaupungin tarkastuslautakunta löi kotona nyrkillä pöytään: ”Kaikkea ei voi ostaa velaksi!”

Vaasassa on investoitu lainarahalla todella kovaa. Vaasa rahoittaa muun muassa Merenkurkun laivaa, Wasa Stationia ja nyt kun sote ja maakunnat kariutuivat, tullee sairaalasta 70 miljoonan lasku.

Siinä on Strandilla, kuten monella muuallakin kansanedustajalla jaakopinpainia kyllikseen, kun hän miettii kumman kriisin pistää etusijalle, kotikunnan vai Suomen valtion.

Vaasankin asiat pitää hoitaa. Muuten tulee bussilastillinen mustapukuisia miehiä ja tekee sen meidän puolesta, kuten tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Heimo Hokkanen tilanteen muotoili.

Tärkeä tehtävä. Sunnuntaina äänestetään taas. Pidetään demokratia voimissaan. Äänestetään.

Vesa Koivumäki