Pääkirjoitus: Päivystys tulee, ei tule, tulee...

Kannattaisi kirjoittaa ennemmin vaikka tuulen suunnasta Kenkätehtaankujalla, kuin Suomen tämän hetken politiikasta. Tämä on nimittäin jo kolmas versio viikon pääkirjoituksesta.

Vaasa oli jo saamassa lähes varmasti laajan päivystyksen sairaalan, kunnes iltapäivän aluksi perussuomalaiset hajosivat. RKP ei enää ollutkaan hallituksen synnyn kannalta välttämätön.

Nyt vasta Anna-Maja Henrikssonin neuvottelutaitoa tarvittiinkin. Keskustalla, kokoomuksella ja uudella vaihtoehdolla on yhteensä 106 edustajaa. Kiristys ei tullut kysymykseen.

Tämäkin oljenkorsi katkesi, kun pääministeri Juha Sipilä teki U-käännöksen matkallaan Kultarantaan. Hän ei jättänytkään hallituksen eronpyyntöä.

Vähän aikaisemmin oli yleisen oikeustieteen professori Panu Minkkinen väittänyt, että hallitus on kaadettava, koska uusi ryhmä ei ole puolue.

Kannattiko uhota? Timo Soini taitaa ajatella nyt esikuvansa, ei Veikko Vennamon vaan Jeesus Nasaretilaisen mukaan: ”Herra anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät.”

Maahanmuuttovastustajat huomasivat puoluekokouksessa olevansa enemmistö, ja kiihko iski. He äänestivät jopa Teuvo Hakkarainen puhemiehistöön.

Totuus alkaa valjeta välkyimmille valtaajille, kun Jussi Halla-aho häipyy Brysseliin nauttimaan 16 000 euron kuukausipalkkaansa, ja kotona puolueentynkä istuu oppositiossa turhan panttina.

Mitähän tuli tehtyä, kannattiko uhota? Puoluekokous kertoi paljon maahanmuuton ja EU:n vastustajien tilannetajusta.

Ajan tasalle. Sisäsatamaan rakennetaan ehkä jopa kaksi saunaravintolaa. Toiseen tulisi myös uima-altaat. Hyvä, sillä Vaasassakin on aika päästä 2000-luvulle rantojen ja vesien käytössä.

Pohjalaisessa oli kuvaava haastattelu aiheesta. Varkaudesta Vaasaan muuttanut herra ihmetteli vaimonsa kanssa, kuinka vasta valmistunut, uusi mutta pieni saunalautta oli Vaasassa uutinen.

Varkautelaisten mukaan niitä on Sisä-Suomessa joka lätäkössä ja lammikossa. Niissä ei ole mitään erikoista. Kummastelivat, ettei Vaasassakin jo ollut sellaista.

En tiedä, kuinka herrasväki oli sisäsatamaan Kalastuksen päiville eksynyt, koska ainut silmiini sattunut tiedote oli Ikkunan englanninkielisessä Ikkuna Newsissä.

Muualta tullut torin Kansainväliset Suurmarkkinat ei ujostellut kertoa itsestään. Se keräsi 40 000 ihmistä ja sai Vaasan keskustan näyttämään siltä, miltä kaupungin pitääkin näyttää.

Vesa Koivumäki