Jalkapallohuuma nousee

Monitoimiviheriöllä kaksi nassikkaa potkii palloa.

Toinen harjoittelee rangaistuspotkuja ja toinen niiden torjumista maalissa.

Hetken kuluttua he vaihtavat paikkoja. Jo lyhyessä ajassa käy ilmi molempien tyyli ja taidot sekä maalissa että kentällä. Peli-iloa näyttää olevan molemmilla, ja sehän on tärkeintä.

Ehkä siinä ovat tulevaisuuden Beckham ja Hradecky?

David Beckham on minulle se kaikkien aikojen paras jalkapalloilija.

Hän on kertonut elämäkerrassaan, miten hän jäi iltaisin joukkueen futisharjoitusten jälkeen yksin kentälle treenaamaan keskityksiä, kulmapotkuja ja rankkareita. Harjoitus teki mestarin.

Kuulen Messin, Zidanen, Ronaldon, keisari Beckenbauerin ja monien muiden futislegendojen fanien nauravan minulle räkäisesti.

Saa nauraa. Makuja ja mieltymyksiä on monia.

Beckhamin luovuutta ja taitoja pelaajana ei voi kuitenkaan kiistää. Ja hänelle jalkapallo oli lapsesta asti suuri ilon lähde.

Myös sadoille Vaasan seudun lapsille jalkapallo tuo iloa. Tästä numerosta lähtien Ikkunassa seurataan jälleen läpi kesän VPS:n Junnuliigaa, jossa on mukana 4–8-vuotiaita tyttöjä ja poikia.

Tässä lehdessä ennakoidaan vaasalaisin silmin perjantaina alkavia jalkapallon EM-kisoja. Suomi on ensimmäistä kertaa mukana miesten EM-lopputurnauksessa, ja lauantaina pelataan ensimmäinen, historiallinen peli Tanskaa vastaan.

Arvelen, että silmäkulmat kostuvat liikutuksesta, kun Lukas Hradecky ja muut Huuhkajat astelevat kentälle Kööpenhaminassa. Sukupolvien unelma toteutuu.

Vaikkei jalkapallo kiinnostaisi urheilulajina, futismaailmaa voi katsoa monesta muustakin näkökulmasta, esimerkiksi psykologian, sosiologian, kulttuurihistorian, talouden tai politiikan kannalta.

Voi matsia katsoa teatterinakin. Jokaisella on roolinsa kentällä, ja välillä siellä vähän näytelläänkin. Pidetään peukkuja Huuhkajille!

Tärkeä vaalipäivä

Myös sunnuntai, kuntavaalien vaalipäivä, on monelle jännittävä paikka. Pääseekö valtuustoon vai joutuuko pettymään?

Viime kuntavaaleissa vuonna 2017 Vaasan äänestysprosentti oli 60,6. Nipin napin voitettiin Seinäjoki, jossa äänestysprosentti oli 59,6.

Eiköhän nosteta peppu penkistä ja mennä sunnuntaina joukolla äänestämään!

Huuhkajien hengessä: Annetaan kaikkemme ja voitetaan seinäjokiset tälläkin kertaa

Anne Laurila