Irtiottoja lähilomalla

Korona-aika ei ole tuonut suuria muutoksia omaan matkustamiseen. Viiden vuoden lentolakko on jo aikoja sitten vienyt kalenterista kulttuuriset kaupunkimatkat Euroopan ytimeen ja löhölomat Välimeren rannoilla.

Viimeisin ulkomaanreissu tehtiin perheen kesken toissakesänä. Jo perinteeksi muodostunut, odotettu lomaristeily Turusta Tukholmaan jätettiin väliin viime kesänä koronan vuoksi. Harmitus kosketti niin pieniä kuin isoja.

Iki-ihania lomamuistoja kertyi silti roppakaupalla. Mielessä ja kuvissa ovat tallessa mökkeilyt maakunnassa, lasten uintihetket Vaasan lukuisilla rannoilla ja herkulliset vohvelit Tervajoen kesäkahvilassa.

Irtiottoja arjesta

Jo ennen koronaa on tullut mietittyä, miksi lähteä kauas, kun lähelläkin on paljon nähtävää ja elettävää?

Tänä kesänä pieniä irtiottoja arjesta ja työnteosta on jatkettu lähiseuduilla ja jatketaan läpi kesän. Kotimaan matkailua on opittu tekemään koronaturvallisesti, mikä tekee lomailusta entistä rentouttavampaa.

Aurinkoisia lomamuistoja on kertynyt jo PowerParkin pyörityksistä, Zip Parkissa kiipeilyistä, minigolfista Vaskiluodossa ja jäätelökierroksesta Vaasan parhailla jäätelökioskeilla.

Haaveissa on ainakin vielä Visit Vaasan kesäbussiretki ja päiväpatikointia Pilvilammella. Kesäpuuhien lomaan on tärkeää jättää myös tilaa ihan vain palautumiselle.

Mikä sen ihanampaa kuin mökillä nukahtaa lintujen laulukuoroon tai katsella taivaan pilviä riippumatossa loikoillen.

Parhaita lomavinkkejä

Lämmintä tunnetta, joka ulkomailla matkailuun liittyy ja jota välillä vielä kaipaakin, on löytynyt yhä enemmän omasta kotikaupungistakin.

Lounashetki torin uusimmassa katuravintolasssa toi Vaasaan virkistävän tuulahduksen amerikkalaista tunnelmaa. Hellepäivänä siinä olisi istunut ja nauttinut pidempäänkin, jos kirjoitustyöt eivät olisi odottaneet.

Vaasassa riittää vaikka miten paljon kiehtovia paikkoja löydettäväksi ja koettavaksi, vaikka täällä on ikänsä asunut. Tästäkin Ikkunasta voi poimia parhaita lomavinkkejä saaristossa suppailuun tai viikonlopun Vaasa Runiin.

Kulttuurin nälkä

Helteinen kesäviikonloppu tuo tullessaan kaupunkiin lisää virtaa, kun torin täyttää uusi kaupunkifestari.

Kulttuurin nälkä on kova niin artisteilla kuin yleisöllä. Kun korona on vienyt bändiltä alta jo 130 keikkaa, lataus lavalla on varmasti mieletön.

Festarin sloganin sanoin, support your local lomallakin.

Raija Koivisto